Quantcast

Rusniškų niuksas – šalies valdžiai

Valstybės šimtmetį izoliacijoje nuo pasaulio paminėję rusniškiai pademonstravo šalies valdžiai ir beribį kantrumą, ir specifinį humoro jausmą. Užlietą Rusnės kelią žmonės paženklino ne tik trispalvėmis, bet į medžius iškėlė ir žuvies formos plakatus, kuriuose surašė viską, ką galvoja apie politikus.

Liko be automobilių

"Estakada – planuose, špyga – akyse". Tokiu šūkiu rusniškiai atvykstantiesiems išreiškė savo nusivylimą valdžios pažadais.

Ne tik šventinį savaitgalį, bet visą savaitę Rusnės salos žmonės buvo atkirsti nuo išorinio pasaulio, nes automobilių perkėlimas per užlietą kelią buvo sustabdytas septynioms paroms.

"Praėjusį pirmadienį perkėla padirbėjo dvi valandas iš ryto ir sustojo savaitei. Tralai nekelia automobilių, kai vandens lygis pakyla virš 80 centimetrų. Perkėla darbą atnaujino tik šiandien", – apie gyvenimą saloje vakar pasakojo Rusnės seniūnijos raštvedė Genovaitė Endriukaitienė.

Praėjusį trečiadienį į knygos "Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos BEGA istorija" pristatymą negalėjo atvykti leidinio autorius Kęstutis Demereckas, kuris gyvena Rusnės saloje.

Ilgąjį savaitgalį žmonės negalėjo lankyti giminaičių, gyvenančių kitur, nesimėgavo kelionėmis po Lietuvą.

Į Šilutę – ledu

Vasario 16-ąją rusniškiams beliko švęsti tarp bendruomenės narių.

Tiesa, buvo jaunuolių, kurie neiškentė ir pėsčiomis per ledą patraukė Šilutės link.

"Labai norėjo jaunimas į Klaipėdą "Šimtmečių vartų" pasižiūrėti. Perkėlai sustojus praėjusį pirmadienį, žmonių automobiliai taip ir liko anoje pusėje. Tad per ledą dviejų kilometrų ilgio lanku jaunimas įveikia šį atstumą, o tada jau sėda į mašinas", – apie susisiekimo su žemynu sunkumus pasakojo seniūnijos darbuotoja.

Lūžo kaulai

Iš salos buvo įmanoma ištrūkti tik pėsčiomis. Kariškių amfibija pėsčiuosius per dieną kelia į kitą pusę tris kartus.

"Bet juk siaučia gripas. Keliems vaikams buvo sukilusi temperatūra, vežė žmonės iki perkėlos, prašė ugniagesių, kad jie savo technika perkeltų, o anoje pusėje ligonių jau laukė medikų ekipažas. Per Vasario 16-osios šventę viena moteris paslydo, jai lūžo ranka. Vėl teko skubiai gabenti. Šiandien antra moteriškė nukentėjo, jai taip pat reikėjo medikų pagalbos. Labai sunku, tokių metų kaip šie dar nėra buvę", – tikino G.Endriukaitienė.

Ekstremaliomis aplinkybėmis vietiniams gelbsti ugniagesių ekipažas, kurį rusniškiai apgyvendino bendruomenės namuose.

"Mes jau pavargome. Nuo spalio 15-osios esame atkirsti potvynio. Estakados statybą žada pradėti balandžio–gegužės mėnesiais, viliamės, jog iki metų pabaigos pabaigs. Todėl ir parašė žmonės plakatuose tai, ką galvoja. Juk kantrybė – ne geležinė. Bet Vasario 16-ąją mes vis tiek atšventėme. Pasiuvome ir iškabinome 100 trispalvių. Lietuvą mes mylime, tik valdžią – ne visuomet", – juokavo G.Endriukaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Nujo, toks vaizdas, kad potvyniai prasidęjo sulig neprikalusomybe. Reikėjo taip garbinamo ruso prašyt, kad pastatytų prieš 35 metus, bet kažkodėl dabar tik plyšaut pradėjo, kai pagaliau vienas ministrų jau atrado valios ir pinigų pastatyt

Petras

Petras portretas
Valdziai nusisikt ant zmoniu. Joe siesta pinigais o be potvyniuos

"g"

"g" portretas
visiškai teisingai. Greičiausiai--mažas otkatas, o jei žmonės kenčia, ko jiems nepa.......i smegenų. Jeigu iš ten bėgtų, kad ir į kokią Ispaniją, kolaborantai rėktų "stabdykim emigraciją", o daba nebėga, gyvena gal net blogiau, nei žymiajame tvartelyje...tai atsakas--eikit nacher, kam jūs įdomūs?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių