Quantcast

Rusijos karo laivai Lietuvos ekonominėje zonoje laivams nurodė keisti kursą

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Lietuvos teritorinėje jūroje ir išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje patruliavę Lietuvos karo laivai užfiksavo tris Rusijos karinius laivus, kurie dėl Rusijos išskirtinėje ekonominėje zonoje vykdomų šaudymo pratybų nurodė keisti kursą Lietuvos zonoje esantiems civiliniams laivams.

Dėl Rusijos karinių laivų nurodymų numatytą kursą Lietuvos Respublikos išskirtinėje ekonominėje zonoje buvo priversti keisti linijinis keltas „Corona Seaways", transportiniai laivai „Nordica", „Poseidon", „Frisian Lady", „Fliterbothnia“, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje identifikuotos „Parchim“ ir „Steregushij“ klasės korvetės bei „Ropusha“ klasės desanto išsilaipinimo laivas.

Anot KAM, Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje leidžiama plaukti užsienio šalių laivams, taip pat ir kariniams, tačiau jie privalo deramai atsižvelgti į pakrantės valstybės teises ir pareigas ir nevaržyti išimtinės pakrantės valstybės teisių išskirtinėje ekonominėje zonoje.

„Tokia Rusijos Federacijos veikla, kai yra trikdoma ūkinei veiklai Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje, neatitinka tarptautinės jūrų teisės konvencijos nuostatų ir geros kaimynystės principų“, - teigia ministerija.

Lietuvos karo laivas N42 „Jotvingis“ užmezgė ryšį su tiesiamos elektros jungties tarp Lietuvos ir Švedijos kabelį saugančiais laivais ir gavo patvirtinimą, kad jų veiklos Rusijos Federacijos kariniai laivai netrikdė. Lietuva teigia, kad Rusijos kariniai laivai pavasarį bent keturis kartus sutrukdė tiesti „NordBalt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
o ka daugiau gali musu didvyriskas karinis laivynas?kiek mums kainuoja du laivai i metus?labdarine armija...

RIMANTUI

RIMANTUI portretas
Siūlymas užsirašyti savanoriu į Donecko armiją. Taip tu daugiau padėsi Rusijai, nei rašynėdamas kliauzes.

Rimantas

Rimantas  portretas
Ne yra mafija per armija tokie pinigai plaunami siūlau tautai per refereduma auditą paskelbti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių