Quantcast

Rusai sugriežtino kontrolę į Karaliaučiaus sritį vykstantiems automobiliams

  • Teksto dydis:

Rusijos pareigūnai smarkiai sulėtino automobilių su lietuviškais numeriais įvažiavimą į Karaliaučiaus sritį. Mašinos su Rusijos numeriais vyksta be kliūčių, skelbia  Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasak tarnybos pranešimo, penktadienio vakarą apie 23 val. pasienyje su Rusija dirbantys Lietuvos pasieniečiai pastebėjo, kad kaimyninės šalies tarnybos pradėjo priimti žymiai mažiau automobilių, kurie praėjo patikrą Lietuvos pusėje ir laukė leidimo įvažiuoti į Karaliaučiaus sritį. Tokia situacija tęsėsi ir šeštadienio naktį bei rytą.

VSAT turi informacijos, kad Rusijos pareigūnai ne tik įsileidžia mažiau mašinų su lietuviškais numeriais, bet ir jų vairuotojams taiko sugriežtintas kontrolės procedūras.

„Pavyzdžiui, Panemunės kontrolės punkte per valandą Rusijos pareigūnai į savo šalį leido įvažiuoti vidutiniškai vienam automobiliui su lietuviškais numeriais ir 2 - 3 vilkikams. Anksčiau per valandą čia Rusija įsileisdavo daugiau kaip 10 lengvųjų mašinų lietuviškais numeriais“, - rašoma VSAT pranešime.

Ramoniškių kontrolės punkte per 3 valandas buvo įleidžiamas vos vienas lengvasis automobilis. Čia iš Lietuvos išvykstančių krovininių automobilių vairuotojai netrukus grįždavo atgal ir VSAT pareigūnams pasakojo, kad jų Rusijos tarnybos neįsileidžia. Motyvas – esą vykstantiesiems trūksta dokumentų, tačiau nenurodoma kokių. Šeštadienį ryte per šį punktą judėjimas buvo visai sustojęs.

Kybartų kontrolės punkte per valandą į Rusiją galėjo įvažiuoti vidutiniškai vienas automobilis, o pavyzdžiui, šeštadienį nuo 8 iki 9 val. Rusija neįsileido nė vieno iš čia laukusių maždaug 40 mašinų. Anksčiau per valandą į Karaliaučiaus sritį įvažiuodavo ir iki 20 mašinų.

Nemažai į punktus atvykstančių mašinų su lietuviškais numeriais vairuotojų, sužinoję apie tokią padėtį, tiesiog atsisako planų vykti į Karaliaučių ir apsisukę grįžta atgal.

Beje, automobiliai su rusiškais numeriais vyksta be kliūčių, pastebi VSAT.

Siekdami išsiaiškinti tokios situacijos priežastis Lietuvos pasieniečiai kreipėsi į kolegas Karaliaučiaus srityje. Šie paaiškino, kad Rusijos pasieniečiai jokių kliūčių įvažiuoti automobiliams su lietuviškais numeriais nedaro, tačiau yra sutrikęs muitinės tarnybos kompiuterinės sistemos veikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių