Quantcast

Rektorių konferencijai nepavyko išsirinkti naujo vadovo

Lietuvos universitetų rektorių konferencijai (LURK) penktadienį nepavyko išsirinkti naujo prezidento, nes balsus po lygiai pasidalino dabartinis vadovas, Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Juozas Augutis ir Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas.

Iš naujo rinkimai vyks po mėnesio, iki tol LURK vadovaus J. Augutis.

„Balsai pasidalino po lygiai, tai atidėjome dar tuos rinkimus mėnesiui“, – BNS sakė J. Augutis.

Posėdyje penktadienį diskutuota ir dėl priėmimo į universitetus sąlygų 2018 metų vasarą. Anot J. Augučio, LURK sutinka, kad šių metų abiturientams galiotų 4 balų slenkstis į valstybės finansuojamas vietas, bet norėtų, kad ministerija leistų anksčiau baigusiems per šį priėmimą dar taikyti 3 balų minimalų balą. Visgi kai kurie universitetai palaikytų, kad 4 balų kartelė galiotų visiems priimamiems į valstybės finansuojamas vietas.

Šiemet stojantiesiems į universitetus taikytas trijų balų minimalus balas. Ministrė Jurgita Petrauskienė ne kartą yra sakiusi, kad kitąmet jis turi didėti iki keturių balų.

„Mūsų ir ministrės nuomonė dėl valstybės finansuojamų vietų šie tiek skiriasi, o dėl mokamų studijų reguliuoja ne ministrė“, – teigė J. Augutis.

J. Petrauskienė sprendimą dėl minimalaus stojamojo balo per 2018 metų priėmimą žadą priimti sausio pradžioje, BNS sakė jos atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių