Quantcast

Rekordinius karščius keis vėsesni lietingi orai

Sinoptikai sako, kad sekmadienį galima tikėtis rekordinių liepos 5-osios karščių. Tai reikštų, kad per visą meteorologinių stebėjimų laikotarpį Lietuvoje liepos 5-ąją niekada nebuvo taip karšta. Pranešama, kad ir šeštadienį daugelyje šalies regionų buvo fiksuojama rekordinė liepos 4-osios temperatūra.

Kaip LRT Radijui sakė sinoptikė Inga Stankūnaitė, temperatūra sekmadienį daug kur kils iki 28–32 laipsnių, o kai kur pietiniuose ir pietvakariniuose rajonuose gali siekti ir 33 laipsnius šilumos. Prie jūros vietomis bus apie 26–27 laipsnius.

„Šeštadienį Varėnos regione orai įkaito iki 33 laipsnių. Ir daugelyje kitų regionų buvo viršyti tos dienos temperatūros rekordai. Sekmadienis bus panašus. Taip pat turėtų būti rekordų“, – prognozuoja sinoptikė. 

Pirmadienį orai turėtų keistis. Naktį dar bus gana ramu, tik į vakarinius rajonus paryčiais turėtų atslinkti lietus. Kadangi, pasak I. Stankūnaitės, didės drėgmės, tai visoje Lietuvoje naktis bus labai tvanki – 14–19 laipsnių.

„Dieną lietūs slinks per visą Lietuvą, vietomis lis ir smarkiai, daug kur griaudės perkūnija. Kai kur perkūnija bus gana intensyvi. Gali kilti ir škvalas. Perkūnijos metu gūsiai sieks 15–20 m/s. Be to, galima ir kruša. Temperatūra dar daug kur kils iki 27–32 laipsnių. Tik kai kur vakariniuose rajonuose, kur lyti pradės anksčiausiai, dienos metu įšils iki 23–26 laipsnių“, – sakė I. Stankūnaitė.     

Antradienį bus gana ramu. Naktį iš pirmadienio į antradienį rytiniuose rajonuose gali užsitęsti trumpos liūtys su perkūnijomis, bet vėliau jos irgi pasitrauks. Dienos metu, anot sinoptikės, galimi tik trumpi ir neintensyvūs lietūs. Temperatūra bus mažesnė jau visoje Lietuvoje, daug kur – 22–26 laipsniai, o kai kur Vakarų Lietuvoje – 21 laipsnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OHO

OHO portretas
Čia nuotraukoj ta sinoptikė? O tada tai tikiu visom, belekokiom prognozėm :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių