Quantcast

Reide ,,Medžiok saugiai“ – neblaivūs medžiotojai

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) Kauno valdybos Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcija kartu su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnais jau du savaitgalius iš eilės vykdė gyvosios gamtos apsaugos reidą ,,Medžiok saugiai“.

Šio reido tikslas – patikrinti, ar medžiotojai laikosi Medžioklės Lietuvos teritorijoje taisyklių.

Praėjusį savaitgalį vykdyto reido metu patikrinus medžiotojų klubo ,,Sitkūnai“ organizuotą medžioklę nustatyta, kad medžiotojų klubo pirmininkas ir dar vienas medžiotojų klubo narys medžiojo neblaivūs. Medžioklės klubo pirmininkui nustatytas 1,23 promilės girtumas, o kitam klubo nariui – 1,14 promilės girtumas. Už tai asmenims gresia įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 90 eurų. Savo ruožtu, policija svarstys, ar atimti leidimus laikyti ir nešioti medžioklinius ginklus.

Tikrinant minėto medžiotojų klubo medžioklę taip pat užfiksuota, kad medžioklės vadovas nepatikrino visų medžioklėje dalyvavusių asmenų dokumentų, nes vienas iš medžiotojų nebuvo pasiėmęs ginklo kortelės. Patikrinus kito medžiotojų klubo – ,,Bukonys“ – organizuotą medžioklę, nustatyta, kad medžioklės vadovas neužtikrino, jog visi varovai dėvėtų ryškios spalvos liemenes. Abiem atvejais, jeigu asmenys už šiuos pažeidimus anksčiau nebausti, jie atsipirks įspėjimu. Už pakartotinį tokio tipo pažeidimą gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Sausio 12 d. vykdyto reido ,,Medžiok saugiai“ metu 0,61 promilės girtumas nustatytas vienam iš medžiotojų klubo ,,Dubysa“ teritorijoje medžiojusių asmenų. Už tai medžiotojui gresia taip pat įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 90 eurų bei galimas leidimo laikyti ir nešioti medžioklinius ginklus atėmimas.

Be to, nustatyta, kad tame pačiame būrelyje sumedžiotus gyvūnus (tauriojo elnio patelę, šerno jauniklį ir lapę) medžiotojai išvežė už savo medžioklės plotų ribų ir jų nepažymėjo medžioklės lape, nors tai padaryti yra būtina. Už šį nusižengimą gresia bauda nuo 800 eurų iki 1800 eurų. Taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri gali siekti net 4050 eurų.

viso sausio 19 d. patikrinta 20 medžiotojų ir nustatyti 6 Medžioklės taisyklių pažeidimai. Sausio 12 d. iš viso patikrinti 47 medžiotojai ir nustatyti 3 pažeidimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
Pagal viska ,jie negali medzioti,turetu keisti vadovus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių