Quantcast

Regiono bibliotekoje mokiniai kuria ir programuoja robotus

  • Teksto dydis:

2016-ieji Lietuvoje – Bibliotekų metai, per kuriuos bus pristatoma, kaip šios edukacinės erdvės keičiasi ir reaguoja į permainas. Vienoje Kaišiadorių rajono mokykloje jaunimas ne tik skaito, bet ir kuria bui programuoja robotus.

Įvairios bibliotekos visoje šalyje pernai dalyvavo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projekte „Bibliotekos pažangai 2“ ir gavo Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos dalinį finansavimą bendruomeniniams projektams įgyvendinti. Pernai aktyviai rengusios projektus, šiemet dešimtys bibliotekų pradėjo juos  įgyvendinti.

Robotus konstravo ir bibliotekininkės

Kaišiadorių rajono savivaldybės viešoji biblioteka, vykdanti projektą „Robotikos mokykla bibliotekoje“, vietinius supažindina su technologiniais pasiekimais.

„Šiuo projektu pasiūlėme inovatyvią, patrauklią veiklą. Vaikai ir jaunimas galėjo išbandyti visiškai naują, bibliotekose iki šiol neegzistavusią sritį – robotus. LEGO robotai yra skirti konstruoti maždaug 8–14 metų vaikams“, – pasakojo Kaišiadorių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Aldona Naudžiūnaitė.

Bibliotekos direktorė kaip ilgalaikį tikslą iškėlė ne tik skaitančio, bet ir inovatyvaus vaiko ugdymą.

Į darbą „Robotikos mokykloje“ buvo įtrauktos ir bibliotekos darbuotojos, kurios išmoko robotus sukonstruoti, juos suprogramuoti ir tas žinias perteikė jauniesiems smalsuoliams.

Robotikos būrelyje jaunoji lankytoja teigė išmokusi programuoti, o jos sukurtas robotas geba važinėti, pasisukti 45 laipsnių kampu, paimti kaladėlę ir atskirti spalvas.

Kaišiadorių rajono savivaldybės bibliotekos robotikos būrelio vadovas Tomas Stepanavičius nedvejoja, kad tokia veikla mokiniams labai vertinga.

Robotika – nuo logistikos iki medicinos

„Projekto tikslas sudominti, įtraukti vaikus ir parodyti kas yra inžinerija, programavimas, kuo visa tai naudinga. Jau dešimtmetį robotai naudojami logistikoje, medicinoje, transportavime ir t. t. Šiuo projektu norėjome supažindinti vaikus. Kuo toliau, tuo mokymo procesas bus įvairesnis, reikalaus loginio mąstymo bei lavins komandinio darbo įgūdžius“, – sakė T. Stepanavičius.

Martyno Mažvydo bibliotekos inicijuojamo projekto „Bibliotekos pažangai 2“ ir Kultūros ministerijos iš dalies finansuojamus projektai orientuoti į vietos bendruomenių gyvenimo kokybės gerinimą. Iš viso projektams finansuoti skirta 1 mln. 200 tūkst. eurų. Bibliotekos projektus turės įgyvendinti iki 2016 m. vidurio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių