Quantcast

Radijo ir televizijos komisija su teisėsauga tarsis dėl rusiškų kanalų

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) dėl rusiškų kanalų keliamų informacinio saugumo problemų tarsis su teisėsauga. Vyriausybei dėl šių problemų bus siūloma sudaryti tarpžinybinę darbo grupę.

Kaip BNS sakė komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas, į posėdį tarpinstituciniam pasitarimui ketinama kviesti Generalinės prokuratūros, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, kabelinių televizijų atstovus. Posėdis numatytas balandžio 30 dieną.

Anot E.Vaitekūno, būtinybė pasitarti su teisėsaugos pareigūnais iškilo dėl to, kad LRTK gali taikyti tik ribotas sankcijas įstatymus pažeidinėjančioms televizijoms. Taip pat bus aptarta, kokių teisinių priemonių galima imtis dėl Lietuvos jurisdikcijai nepriklausančio retransliuotojo „Viasat“, kuris net ir uždraudus kai kurių kanalų laidų retransliavimą Lietuvoje, toliau tai daro. Šią savaitę šios problemos su LRTK taip pat buvo aptartos ir bendrame Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos, Švietimo, mokslo ir kultūros bei Informacinės visuomenės plėtros komitetų posėdyje.

„Kiek diskutavome komitetuose Seime, matėsi, kad nelabai susikalbame - kai kurios institucijos mano, kad komisija pati turi labai daug visokių teisių. Bet retransliuotojų, kurie neturi su komisija licencijų sutarčių, mes negalime bausti. Tai yra problema, todėl reikia pasitarti, pasikeisti nuomonėmis, kaip teisiškai vertinti tą situaciją“, - sakė E.Vaitekūnas.

Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas Mindaugas Bastys BNS sakė, kad kitą savaitę bus kreipiamasi į Vyriausybę dėl darbo grupės, turinčios parengti reikiamas įstatymų pataisas problemoms spręsti, sudarymo.

„Esminis siūlymas - Vyriausybei sudaryti  tarpžinybinę darbo grupę Visuomenės informavimo, o prireikus - ir Ryšių reguliavimo įstatymų pakeitimams parengti“, - sakė M.Bastys.

Atsižvelgiant į situaciją dėl „Visatat“, darbo grupei, anot parlamentaro, būs siūloma pavesti užduotį suvienodinti priežiūrą ir sankcijas visiems, ne tik Lietuvoje registruotiems retransliuotojams, kurie teikia savo paslaugas Lietuvoje. Taip pat būs siūloma numatyti atsakomybės griežtinimą už draudžiamos informacijos skleidimą. Seimo atstovai pageidautų, kad darbo grupė kreiptųsi į LRT televiziją, kad ši apsvarstytų galimybę rengti daugiau laidų tautinėms mažumoms, taip pat kad būtų pritarta iniciatyvai steigti bendrą trijų Baltijos valstybių bendrą kanalą rusų kalba.

Vilniaus apygardos administracinis teismas balandžio 7-ąją patenkino LRTK prašymą riboti kanalo „RTR Planeta“ ne Europos Sąjungoje (ES) pagamintų laidų transliacijas trims mėnesiams. Kovo 21 dieną teismas taip pat patenkino analogišką komisijos prašymą dėl kanalo „NTV Mir Lithuania“ retransliacijų. „Viasat“ iki šiol nėra nutraukusi minėtų televizijų retransliavimo. LRTK dėl „Viasat“ veiksmų balandžio 9 dieną kreipėsi ir į Generalinę prokuratūrą. Kaip BNS informavo prokuratūros atstovai, šiuo metu prokurorai dar susipažįsta su pateikta medžiaga.

Televizijų apribojimai motyvuojami tuo, kad per laidas buvo kurstomas smurtas, teisinama karinė intervencija, buvo pateikiama tendencija informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laiškas LRTK

Laiškas LRTK portretas
Prašome LRTK imtis priemonių prieš visus Lietuvos televizijos kanalus, kurie savo televizijos laidose kursto karinę nato psichozę, kursto nesantaiką tarp tautų. Įžūliai skleidžia melą, šmeižtą, dezinformaciją. Kursto nesantaiką prieš rusų tautybės žmones. Skatina naudoti smurtą prieš rusų tautybės piliečius. Kursto persekiojimą prieš kitaip manančius ir juos šmeižia. Laišką nusiunčiau LRTK ir Vaitekūnui. Manau gausiu atsakymą jeigu išvis gausiu iš tos politizuotos, nerinktos ir atstovaujančios tik siaurai buržuazinei klasei organizacijos.

oi kaip spirda runkeliai

oi kaip spirda runkeliai portretas
uzdrausti visus suskiu ruskiu kanalus, gana plauti musu debiliukam sovietzmogiam smegenis, kuo maziau rusisko meslo tuo svaresni busim

Stalino išperai

Stalino išperai portretas
Tas E.Vaitekūnas iš kailio neriasi, kad įtiktu buržuazijai. pats beves LATGA-A "generalinis" direktorius. Toliau skaitykite: Atsižvelgusi į LATGA-A generalinio direktoriaus Edmundo Vaitekūno siūlymą, LATGA-A Taryba priėmė nutarimą dėl jo pensinio amžiaus šalių susitarimu nutraukti darbo sutartį. E.Vaitekūnas dirbo LATGA-A direktoriumi nuo pat organizacijos įkūrimo pradžios 1991 metais. Per dvidešimt LATGA-A gyvavimo metų E.Vaitekūnas kūrė bei organizavo LATGA-A veiklą Lietuvoje. O iš tikro tai dėl finansinių reikalų, kurie kaip man žinoma buvo nelabai švarūs. Kažkodėl dabar tas apsišaukęs pensininkas čia dirbti tinka. Jo pageidavimu politizuoti teismai priima tik jam pageidautinus nutarimus. Jis žino, kad paprastas žmogus niekur nesiskųs, nes jis paverstas ubagu. Dabar jis kuria stalino troikas kurios nutars kas galima žiūrėti kas ne. Ką norėti iš seno komuniagos. Kas ji rinko į tas pareiga? iš kur jis toks atsirado? Šis stalino išpera nurodinėja, kaip lietuviams gyventi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių