Quantcast

R. Šadžius: konkursas dėl VMI vadovo gali būti paskelbtas dar šiemet

  • Teksto dydis:

Seimo Ekonomikos komiteto nariui konservatoriui Jurgiui Razma piktinantis, kad Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) nuo liepos neturi nuolatinio vadovo, finansų ministras Rimantas Šadžius žada, kad konkursas užimti VMI vadovo postą bus paskelbtas artimiausiu metu.

„Bus skelbiamas artimiausiu metu“, - antradienį BNS Seime sakė R.Šadžius.

Paklaustas, ar bus suspėta paskelbti konkursą dar šiais metais, ministras teigė nenorįs iš anksto žadėti: „Nenoriu pasižadėti... Bet tikiuosi, kad dar šiais metais pavyks paskelbti“. 

Tačiau R.Šadžius teigė neabejojantis, kad VMI naujasis vadovas nepradės dirbti dar šiemet. 

„Procedūros labai ilgos. Kad dar nuo šių metų pradėtų dirbti - turiu abejonių dėl procedūrų ilgumo“, - teigė ministras.

R.Šadžius prognozavo, kad paskelbus konkursą, pretendentų, bandysiančių užimti VMI vadovo kėdę, atsiras daug: „Konkursas surinks nemažai norinčių - matoma pareigybė“.

Pasak J.Razmos, tai, kad VMI neturi nuolatinio vadovo, nepadeda nei kovoti su „šešėliu“, nei tinkamai planuoti mokesčių surinkimą. 

„Ar pateisinamas toks ilgas laikotarpis laikinai einančių Mokesčių inspekcijos vadovų, jeigu tikrai rūpinamasi, kad ši institucija dirbtų pilna jėga“, - antradienį Seime per pirmą kitų metų valstybės biudžeto svarstymą pareiškė J.Razma.

Laikinuoju VMI viršininku tapo inspekcijoje jau 24 metus dirbantis Dainoras Bradauskas, iki šiol ėjęs viršininko pavaduotojo pareigas. Jis yra Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Broniaus Bradausko sūnus.

Naujas įstaigos vadovas ketverių metų kadencijai bus atrinktas konkurso būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių