Quantcast

R. Karbauskis: kompensacijos žydams už turto nusavinimą supriešintų visuomenę

  • Teksto dydis:

Kompensacijos žydams ir jų palikuonims už privataus turto nusavinimą nacių okupacijos metais supriešintų visuomenę, sako valdančiųjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjūdžio (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis.

LNK žinioms jis tvirtino, kad tokioje pat situacijoje karo metu atsidūrė ir lietuviai, kai jie buvo ištremti į Sibirą sovietų valdžios bei neteko turto.

„Tai gimdytų supriešinimą visuomenėje netgi ir tam tikrą turėtumėme negatyvų efektą, išskirtumėme vieną gyventojų, Lietuvos piliečių grupę nuo kitos, pagal tautybę, nespręsdami vienos dalies problemų, esančių analogiškoje situacijoje žmonių. Nes jei šnekame apie antrąjį pasaulinį karą, situacija palietė labai daug tautybių žmonių: šaudė analogiškai ir vienus ir kitus“, - teigė R. Karbauskis.

Grąžinti nuosavybę Holokaustą išgyvenusiems žydams ir jų palikuonims Vyriausybę ragina Jungtinių Valstijų pareigūnai ir Lietuvos žydų bendruomenė.

Lietuva prieš šešerius metus įsipareigojo iki 2023 metų išmokėti 37 mln. eurų kompensaciją už Lietuvos žydų  religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą.

Vokietijos okupacijos metais naciai ir jų kolaborantai lietuviai nužudė apie 195 tūkst. Lietuvos žydų. Karo pabaigos sulaukė 5-10 proc. Lietuvos  žydų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nika

Nika portretas
Vienintelė logiška Karbausko nuostata. Įstatymas yra įstatymas, ir vien tik žydų pageidavimu jis negali būti keičiamas,. Taip kad, ponia Kukliansky, užsičiaupk, užtenka jau, o tai pradėsime skaičiuoti, kiek žydų išvežė lietuvių į ledo žemę, kiek nukankino enkavedistų kamerose, kiek patys žydai sušaudė savų žydų. Gal užtenka vaidint nuskriaustuosius. Jei nemokat gyvent kaip visi žmonės Lietuvoje, kelias jums atviras į Izraelį.

Rima

Rima portretas
Man, pavyzdžiui, šitoji "sava" valdžia nieko negrąžino.. Iš pradžių lyg tai viskas ėjo tinkama linkme, bet išrinkus prezidentu komunistą BRAZAUSKĄ STAIGA PASIRODĖ, KAD "NERASTA" MANO TĖVO NUOSAVYBĖS DOKUMENTŲ, O VĖLIAU ATĖJO "'paaiškinimas", kad ten gyvenantys piliečiai nesutinka išsikelti. Vadinasi man, gimusiai ir iš Lietuvos niekada neiškėlusiai kojos, negalima sugrąžint (kuklus tėvo namelis viename iš rajonų), o kažkokie žydpalaikiai reikalauja to, kas jiems nepriklauso pagal įstatymą. Man priklauso, bet negaunu, o jiems nepriklauso, bet vis tiek reikalauja, kad tik jų vienų labui būutų keičiami įstatymai. Na, nebūtų žydai, "išrinktoji" tauta, šmugelninkai ir banditai po okupacijos susėdę į enkavedistų kėdes. Juk per žydų "malonę" tėvas ir neteko to savo menko turto (praneše lojalus Lietuvai žmogus, kad žydas taip patvarkė). O tėvas karo metai išgelbėjo kelias žydes iš geto, aš buvau visai maža, menkai atsimenu, bet vėliau pasakojo. Tai dabar už tai špyga gavom.

Jonė

Jonė portretas
Teisingi Karbauskio pastebėjimai.Kodėl dabar gyvenantys lietuviai turi kažkam kažką gražinti,jeigu nieko iš jų neatėmė?Tie kurie konfiskavo jų turtą,jų ir gyvų beveik nelikę.Jei grąžinti,tai ir lietuviams ir lenkams ir kitų tautybių piliečiams.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių