Quantcast

Pustrečio tūkstančio futbolo sirgalių traukiniais kirto Lietuvą

Į Karaliaučių vykę pustrečio tūkstančio futbolo sirgalių penktadienio naktį specialiais traukiniais kirto Lietuvą.

Pasak sustiprintu režimu dirbančių pasieniečių vado Renato Požėlos, dauguma vykusių aistruolių yra Rusijos piliečiai.

Papildomi traukiniai sirgaliams naktį buvo paleisti prieš penktadienį vyksiančias Pasaulio futbolo čempionato rungtynes tarp Serbijos ir Šveicarijos.

„Kiekviename traukinyje apie 500 žmonių, o traukinių šiąnakt buvo penki“, – BNS sakė pareigūnas.

„60-70 procentų buvo Rusijos Federacijos piliečiai, 15 procentų buvo serbų, dar vyko baltarusiai, marokiečiai, amerikiečiai“, – pridūrė jis.

Lietuvos pareigūnai yra sustiprinę pajėgumus ties Kenos pasienio užkarda, Kybartų pasienio kontrolės punktu ir Vilniaus geležinkelio stotimi, kur keičiamas tranzitinio traukinio lokomotyvas.

Pagrindinėje Rusijos dalyje įsikūrę sirgaliai traukinius kelionei į Karaliaučių renkasi, nes turint sirgalių pasus kelionė jais yra nemokama.

Pasaulio futbolo čempionatas vyksta vienuolikoje Rusijos miestų. Karaliaučiaus futbolo stadionas talpina apie 35 tūkst. žmonių, netoli jo įrengta ir sirgalių zona, joje gali tilpti iki 20 tūkst. aistruolių.

Nelegali migracija

Dalis sirgalių bando naudotis čempionatu, auga įtampėlės prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos ir Rusijos.

Lietuvos pasieniečiai penktadienį užkirto kelią specialiais traukiniais į šalį įvažiuoti dviem Alžyro piliečiams. Vienas jų neturėjo patekimui į Europos Sąjungos teritoriją būtinos Šengeno vizos, o kitas vyko su suklastotais dokumentais.

Iš viso pasieniečiai prieš čempionatą ir jo laikotarpiu į šalį neįleido 14 užsieniečių, turėjusių sirgalių pasus.

Pareigūnai nerimauja, kad trečiųjų šalių piliečiai naudojasi esančia galimybe nemokamai keliauti po Rusiją, siekdami galiausiai atsidurti Europos Sąjungos šalyse.

Baltarusija prieš kelias dienas pranešė užkirtusi kelią sirgalių pasus turėjusiems keturiems marokiečiams ir neįvardijamam skaičiui pakistaniečių kirsti sieną su Lietuva ir Lenkiją.

R. Požėla teigė, kad su nerimu laukia pirmadienį vyksiančių Ispanijos ir Maroko rungtynių.

„Dalis sirgalių bando naudotis čempionatu, auga įtampėlės prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos ir Rusijos. Jie jau mato labiau tas grėsmes, (...) todėl ir mes neturėtumėme jaustis ramiai“, – sakė pareigūnas.

„Ta grėsmių kartelė apskritai gali būti pakilusi iki kokio spalio, lapkričio. Tie žmonės nebūtinai bandys patekti dabar“, – pridūrė jis.

Panašūs incidentai fiksuojami ir Suomijoje.

Karaliaučiuje jau buvo sužaistos futbolo čempionato rungtynės tarp Kroatijos ir Nigerijos, o kitą ketvirtadienį čia susitiks Belgijos ir Anglijos rinktinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal  portretas
į Kaliningradą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių