Quantcast

Protestas prie Seimo: parlamentarams parodyti gyvūnų lavonai

  • Teksto dydis:

Pirmadienį prie Seimo surengtame proteste aktyvistai laikė audinių, mirusių kailių fermose, kūnus.

Organizacijos „Tušti narvai“ aktyvistai Seimo rudens sesijos pradžios proga norėjo priminti Seimo nariams apie kailinius žvėrelius. Prieš 3 savaites jie paviešino vaizdus iš Lietuvos kailių fermų ir tikina, kad nesustos, kol gyvūnų žudymas dėl kailio nebus sustabdytas. Šiandien apie šimtas žmonių protestavo prie Seimo, du iš jų laikė negyvas audines. „Nusprendėme Seimo nariams parodyti tuos gyvūnus, kurie yra kailių industrijos aukos. Šios audinės mirė dar prieš joms nulupant kailį, kaip miršta daugybė gyvūnų kailių fermose. Kailių industrija žiauri ir nereikalinga. Ją sustabdyti gali tik Seimo nariai ir mes reikalaujame jų tai padaryti kuo greičiau. Kasmet Lietuvoje dujų kamerose uždusinama iki 2 milijonų audinių, dar dalis jų miršta prieš žudymą ir niekada netampa kailiniais. Nepriimtina XXI a. taip elgtis su gyvūnais dėl drabužių,“ - teigė organizacijos „Tušti narvai“ vadovė Gabrielė Vaitkevičiūtė.

Protesto organizatoriai tikina, kad visuomenė pasiruošusi tokiam žingsniui. Anot jų, peticiją Seimui per 3 savaites pasirašė daugiau nei 25 tūkstančiai žmonių ir tai yra viena daugiausiai parašų dėl gyvūnų surinkusių peticijų Lietuvos istorijoje. Apklausos rodo, kad du trečdaliai lietuvių mano, jog gyvūnus laikyti narvuose ir žudyti tik dėl jų kailio, nėra priimtina.

„Palaikymas yra ir Seimo nariai, kurie pritars kailių fermų uždarymui, tikrai nebus pasmerkti. Absoliuti dauguma lietuvių iš šitos industrijos negauna jokios naudos,“ - komentavo G. Vaitkevičiūtė.

Kailinių žvėrelių fermas jau uždraudė ar apribojo 17 Europos valstybių, tarp jų - Jungtinė Karalystė, Austrija, Čekija, Nyderlandai, Kroatija.

Organizatorių teigimu, po protesto gyvūnai bus palaidoti gyvūnų kapinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Visiems mylėtojams ,jūs issigimeliai vagys ,saukiat ,bet tuo pačiu pasakykite kas jums algas moka ,esat žoleedziai ir eskit ir į verslą nesikiškit ,ne žolėdžių reikalas ,tai sveikų žmonių reikalas,o gal jums įdėti nuotraukas kaip Amerika išžudė Libane Libijoje Irake Sirijoje žmonių lavonus,o as nešiojamų ir nesiosiu tikra oda ir striukę iš tikros odos ir valgysiu mėsa nes aš sveiko proto pilietis

Ilythiiri

Ilythiiri portretas
Reikejo atnesti keptų kiaulių lavonų - galetų piktintis dar ir musulmonai. Ir praeiviai šašlykais galetu pasivaišint (:

ukininkas

ukininkas portretas
Reikia visus karpynus nusausinti.uzdrausti triušiu auginima ir taip toliau,ir pereiti ant zoles ėdimo
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių