Quantcast

Prokuratūra laukia V. Antonovo ir R. Baranausko išdavimo Lietuvai

  • Teksto dydis:

Lietuvos Generalinė prokuratūra tikisi, kad žlugusio banko „Snoras“ savininkai - Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas ir Lietuvos pilietis Raimondas Baranauskas - artimiausiu metu bus išduoti Lietuvai.

„Nuo šios dienos yra 14 dienų terminas, per kurį asmenys (V.Antonovas ir R.Baranauskas - BNS) gali kreiptis su prašymu dėl kasacinio skundo pateikimo Aukščiausiajam teismui, bet teismai dar turi pasisakyti, ar toks skundas turi būti priimtas. Jei toks prašymas būtų atmestas, galėtų būti pradėta fizinė perdavimo procedūra iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą. Jeigu skundas būtų priimtas, turėtume papildomai nagrinėti, tačiau šiuo atveju tie procesai, kaip rodo praktika, vyksta žymiai greičiau“, - trečiadienį žurnalistams teigė Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Tomas Krušna.

„Tas procesas, kuris tęsėsi ilgai, buvo sudėtingas, tikimės, kad artėja prie pabaigos“, - pridūrė T.Krušna.

Pasak jo, Lietuvoje buvę „Snoro“ savininkai turės būti pristatyti teismui.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė BNS teigė, kad grąžinus įtariamuosius į Lietuvą, būtų tęsiamas 2011 metų pabaigoje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris vėliau turėtų būti perduotas teismui.

„Procedūra tokia, kad šiuo metu asmenims Jungtinėje Karalystėje nėra taikomas suėmimas, taikomos kitos kardomosios priemonės - užstatas. Tai reiškia, kad praėjus 14 dienų terminui, mūsų policijos pareigūnai susisiektų su Jungtinės Karalystės policijos pareigūnais ir užtikrintų techninius klausimus“, - aiškino T.Krušna.

Jo teigimu, faktas, kad V.Antonovas turi Rusijos pilietybę, jo grąžinimui į Lietuvą įtakos neturės.

Londono Aukštasis teismas trečiadienį atmetė V.Antonovo ir R.Baranausko skundus dėl jų ekstradicijos. Teisėjai sutiko, kad šalies prokurorų sprendimas išduoti Europos arešto orderį buvo pagrįstas.

Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R. Baranausko suėmimo, jie įtariami pasisavinę apie 490 mln. eurų „Snoro“ turto. Prokurorai taip pat yra apriboję jų nuosavybės teises į 233 mln. eurų vertės turtą.

Prokurorai tvirtina, kad buvę banko savininkai apskaitos įrašuose buvo sukūrę netikrų sąskaitų ir kitų dokumentų, o 2011 metų liepą V.Antonovas pasirūpino, kad centriniam bankui būtų pateikta tikrovės neatitinkanti informacija.

Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas R.Baranauskas ir vienas jo akcininkų V.Antonovas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių