Quantcast

Prokuratūra: Britanijoje dingo buvę „Snoro“ savininkai

  • Teksto dydis:

Britų teisėsauga nebegali rasti žlugusio banko „Snoras“ savininkų - Rusijos piliečio Vladimiro Antonovo ir Lietuvos piliečio Raimondo Baranausko, kuriuos ji turėjo perduoti Lietuvai, penktadienį pranešė Lietuvos generalinė prokuratūra. Lietuvos teisėsaugos žiniomis, jie išvyko iš Britanijos, o portalas lrytas.lt skelbia, kad verslininkai pabėgo į Rusiją, kur slapstosi ir žlugusio Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas.

Pasak prokuratūros pranešimo, britų teisėsauga „negali atsakyti, kur šiuo metu yra įtariamieji“.

„Šiandien susidariusi situacija vertinama kaip didelė ir apmaudi Jungtinės Karalystės teisėsaugos nesėkmė“, - teigiama pranešime spaudai.

Pasak pranešimo, šalies institucijos ėmėsi veiksmų, kad padėtis būtų išsiaiškinta ir bylos nagrinėjimas teisme būtų baigtas.

Dviejų instancijų Britanijos teismai yra sutikę perduoti A.Antonovą ir R.Baranauską Lietuvai. Be to, Lietuvos teismas yra nusprendęs, kad šie asmenys turėtų būti suimti.

Londono Aukštasis teismas gegužės 6 dieną paliko galioti dar 2014 metų sausį Vestminsterio Magistratų teismo sprendimą abu buvusius bankininkus perduoti Lietuvai. Iš karto po to įtariamieji pasinaudojo galimybe atidėti jų perdavimo Lietuvai procedūrą, prašydami leisti jiems pateikti dar vieną skundą aukščiausios instancijos teismui.

Tačiau teisėsaugai nespėjus priimti sprendimo, ar patenkinti tokį prašymą, ir nekontroliuojant buvusių „Snoro“ savininkų buvimo vietos, jie, teisėsaugos žiniomis, išvyko iš Britanijos, pažeisdami jiems skirtas kardomąsias priemones, rašoma Generalinės prokuratūros pranešime.

Lietuvos prokurorai po gegužės 6 dienos teismo sprendimo teigė tikintys, kad V. Antonovas ir R. Baranauskas Lietuvai bus išduoti artimiausiu metu. Juos grąžinus į Lietuvą, būtų tęsiamas 2011 metų pabaigoje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris vėliau turėtų būti perduotas teismui.

Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo, jie įtariami pasisavinę apie 490 mln. eurų „Snoro“ turto. Prokurorai taip pat yra apriboję jų nuosavybės teises į 233 mln. eurų vertės turtą.

Prokurorai tvirtina, kad buvę banko savininkai apskaitos įrašuose buvo sukūrę netikrų sąskaitų ir kitų dokumentų, o 2011 metų liepą V. Antonovas pasirūpino, kad centriniam bankui būtų pateikta tikrovės neatitinkanti informacija.

2011 metų lapkritį - tuo pat metu, kai buvo uždarytas bankas - iš Lietuvos pabėgęs buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas R. Baranauskas ir vienas jo akcininkų V. Antonovas iki šiol gyveno Jungtinėje Karalystėje.

Pasak lrytas.lt, Lietuvos valdžios struktūros šią savaitę sužinojo, kad R.Baranauskas Šveicarijos banke laikė daugiausia pinigų iš visų Lietuvos piliečių – 60 milijonų eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista,jei butu kitaip

Keista,jei butu kitaip portretas
Dingo,ale,juokinga.To ir reikejo tiketis.

VYGELI

VYGELI portretas
Tai tu pabandyk surasti ir nuteisti. Jeigu kas nors jų nenušaus, tai gyvens ilgai ir laimingai.

Vyga

Vyga portretas
Surasti, nuteisti ir ilgam pasodinti! Kiek galima zaisti su siais storasikniais? O ir ne tik su siais!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių