Quantcast

Probacijos tarnybą pasiekė nauji automobiliai

  • Teksto dydis:

Didelio atgarsio visuomenėje sulaukę pastarųjų metų rezonansiniai nusikaltimai atskleidė probacijos tarnybos vykdomas priežiūros spragas.

Šiuo metu pareigūnų akiratyje yra apie 8 500 lygtinai ar anksčiau į laisvę paleistų nusikaltėlių, o dėl mažų atlyginimų pareigūnų, kaip ir automobilių vykti pas stebimus asmenis trūksta. Stiprinant probacijos tarnybą per vasarą bus išnuomota trylika naujų automobilių, iš kurių pirmieji pirmadienį jau pasiekė tarnybą.

Štai Šiaulių apygardos probacijos tarnyba atsakinga už dešimt savivaldybių. Iki šiol turėjo septynis automobilius, šią vasarą sulauks dar trijų.  

„Iki šiol mes labai draugiškai bendradarbiavom su policijos komisariatų darbuotojais, bet dažnai būna situacijų, kad mūsų pareigūnai gavę informacijos apie kažkokias problemas priežiūroje esantiems asmenims jie iki šiol neturėdavo šimtaprocentinės galimybės iš karto sureaguoti ir nuvažiuoti. (...) Mūsų pareigūnai paprasčiausiai jam padeda problemas spręsti, nuramina jį, tarpininkauja su įvairiomis institucijomis sprendžiant to asmens problemas taip mažinant tą žmogaus sudirgimą ir mažinant riziką padaryti kažką negera, nuskriausti kitus žmones“, – teigia Šiaulių apygardos probacijos tarnybos direktorius Regimantas Mikaliūnas.

Dabar Probacijos tarnyba Lietuvoje turi 37-is automobiliais. Per vasarą Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio tarnybos gaus dar trylika.

Daugiau – įraše.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių