Quantcast

Prieš susitikimus su popiežiumi medikai primena, kaip teikti pagalbą ir saugoti save

Per popiežiaus vizitą Vilniaus mieste, renginių vietose, budės ne mažiau kaip 7 greitosios medicinos pagalbos (GMP) ekipažai, prie Aušros Vartų įsikurs stacionari Skubios medicinos pagalbos palapinė, kurioje pagalbą teiks gydytojas ir 4 savanoriai.

Prireikus sudėtingesnės medicinos pagalbos, pacientams bus organizuotas pervežimas į gydymo įstaigą. Vizito metu popiežiaus kelyje budintys savanoriai teiks informaciją, nukreips žmones į reikiamus sektorius.

Miesto gyventojams greitosios medicinos pagalbos paslaugos bus teikiamos įprasta tvarka. Eismo ribojimo vietose gyvenančius vilniečius pagalba pasieks greičiau, jeigu kviečiantysis apie eismo ribojimą įspės dispečerį.

Medikai primena, kad dalyvaujant susitikimuose su popiežiumi Pranciškumi, svarbu pasirūpinti tinkama oro sąlygoms apranga, galvos apdangalais, su savimi turėti geriamo vandens ir paskirtų vaistų.

GMP medikai primena, kad vykstant į renginį nereikėtų persivalgyti - ilgiau stovint kraujotaka susitelkia apatinėje kūno dalyje, galvos smegenų aprūpinimas krauju sulėtėja ir gali įvykti ortostatinė krizė (alpimas). Sergantiesiems cukriniu diabetu vertėtų su savimi turėti saldainių.

Blogai pasijutus patariama kreiptis į arčiausiai esantį savanorį, kuris palydės į palapinę arba kvies medikus į vietą.

Tiesioginis GMP telefono numeris 033.

Medikai primena, kad prireikus teikti pirmąją pagalbą sunegalavusiam asmeniui niekada negalima siūlyti savo vaistų, atsigerti galima siūlyti tik sąmoningam žmogui.

Nesąmoningą žmogų reikia guldyti ant šono, pasirūpinti, kad neužspringtų, ir skubiai kviesti medicinos pagalbą.

Ištikus traukulių priepuoliui, žmogų patariama prilaikyti, pasirūpinti, kad krisdamas nesusižalotų, tik pasibaigus traukulių priepuoliui guldyti ant šono. Negalima traukulių stabdyti ar kišti pirštų į burną.

Sustojus kvėpavimui reikia atlikti krūtinės ląstos paspaudimus, kartu pasirūpinant, kad kuo skubiau būtų iškviesta medicinos pagalba.

Greitosios medicinos pagalbos stoties specialistai pataria silpnos sveikatos žmonėms, ketinantiems dalyvauti masiniuose renginiuose, atsakingai vertinti savo fizines galimybes. Tai ypač aktualu lėtinėmis ligomis sergantiems ligoniams, kuriems dėl dažnai pasireiškiančio silpnumo, galvos svaigimo, širdies ritmo sutrikimų, traukulių nerekomenduojama ilgai stovėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
...drasus vyras .bebaimis,,,bet ar tai" partijai" reikia aukotis? nejaugi JIS tiki tuo ka skleidzia O jergau!!

kauniete

kauniete portretas
TUSTYBES MUGE! KVAILIU SUEIGA o kiek suradom pinigeliu???!! o pensijom "toje lentynoje" ==neatrasta!!! nulenkim galvas kuo zemiau...

Kkkl

Kkkl portretas
Nu I durnas tas rašytojas,prie ko šitas pavadinimas kvailas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių