Quantcast

Prie Seimo tūkstantinė minia reikalavo didesnių algų ir pensijų

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį į mitingą prie Seimo susirinkę tūkstantis profesinių sąjungų ir pensininkų atstovų reikalavo valdžios padidinti minimalią mėnesio algą ir pensijas bei piktinosi sprendimais pirmiausia atlyginimus atstatyti ir taip nemažai uždirbantiems valstybės tarnautojams ir politikams.

Ketvirtadienį į mitingą prie Seimo susirinkę tūkstantis profesinių sąjungų ir pensininkų atstovų reikalavo valdžios padidinti minimalią mėnesio algą ir pensijas bei piktinosi sprendimais pirmiausia atlyginimus atstatyti ir taip nemažai uždirbantiems valstybės tarnautojams ir politikams.

Mitingą prie parlamento organizavo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, Lietuvos profesinė sąjunga "Solidarumas" bei Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacija.

Lyjant lietui, protesto akcijos dalyviai prie Seimo rinkosi nešini plakatais "Žuvis genda nuo galvos", "Nenoriu pašalpos, noriu algos", "Norime stabilumo", "Už pensijų dydžių atstatymą", "Mažinti darbo jėgos apmokestinimą", "Už naujų darbo vietų kūrimą", "Reikalaujame darbų, o ne kalbų".

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas sakė, kad atlyginimų kėlimas Lietuvoje vyksta ne nuo to galo - pinigai pirmiau pasieks gaunančius didesnes pajamas.

"Kai kam darbo užmokestis padidėjo, jie jau suprato, kad krizė pasibaigė, bet eiliniams žmonėms, kurie gauna mažiausias pajamas, darbo užmokestis nesikeitė. Mūsų nuomone, visgi turėtų būti pirma pasižiūrima į tuos žmones, kurie gauna mažiausiais pajamas, jiems turėtų didėti, o paskui sprendžiami aukščiausių sluoksnių darbo užmokesčiai", - žurnalistams protesto akcijoje sakė A.Černiauskas.

"Mes ne prieš tai, kad didėja darbo užmokestis, bet mes norėtume, kad socialinė atskirtis mažėtų", - pabrėžė jis.

Pensininkė Genutė BNS sakė, kad pensija, jos nuomone, turėtų būti bent tūkstantis litų.

"Mums sulaikė pensiją ir prašau - negrąžina. Jie sau dėl Konstitucinio Teismo prašau, ką padarė - sau pasiėmė, o mes vargšai likome", - dėstė ji.

Pensininkas Viktoras BNS sakė, kad, jo nuomone, sunkiausiai šiuo metu Lietuvoje verčiasi vaikus auginančios šeimos, kurios neturi darbo, todėl valdžia labiausiai turėtų galvoti apie darbo vietų kūrimą.

"Aš turiu savo nuomonę tuo klausimu. Dar pensininkams ne tokia didelė bėda, bet kas turi du vaikus ir neturi darbo - va tiems tai bėda", - svarstė jis.

Socialinės paramos centro profesinės sąjungos pirmininkė Irena Strakovska savo ruožtu BNS guodėsi, kad socialiniai darbuotojai gauna pašalpos dydžio atlyginimus.

"Mes kreipėmės į socialinių reikalų komiteto pirmininkę, kalbėjome, mus išklausė, pasakė, kad supranta, užjaučia, ir žadėjo padėti. Bet jokių veiksmų nėra. Ir mes tiesiog esame labai nusivylę", - sakė ji.

Protesto akcijoje reikalauta didinti minimalią mėnesinę algą iki 1200 litų, atstatyti bazinius dydžius valstybės tarnautojams ir biudžetininkams, grąžinti buvusią nedarbingumo pašalpų mokėjimo tvarką ir už sirgtą laiką mokėti ne mažiau, kaip 80 proc. darbo užmokesčio, parengti nusavintų pensijų grąžinimo tvarką ir kuo skubiau jas grąžinti, atstatyti neatstatytas pensijas.


Šiame straipsnyje: mitingasSeimasalgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

tam nenoriu

tam nenoriu portretas
ir negimdyk, varyk į Angliją, kurioje labai greitai bus apribojamaos visokios išmokos, pašalpos ir labdaros atvykėliams tinginiams.

kodėl

kodėl portretas
ačiū nesakot socdemams? Galėjo savo daug kartų padidintas išmokas padalyti kitaip ir kitiems, o dabar graužinienė dėsto, kad algos kils, pensijos sugrįš. reikėjo pagalvoti ir atsisakyti to padidinimo, nes patys iš bado nemirė, bet jei KT patarė, tai ir prisikimšo kišenes, o KT nepasakė, kad būtent seimūnai, vyriausybė ir kiti pareigūnai privalo pasididinti atlyginimus. Taigi, runkeliai, išsirinkote, tai ir turite.

nenoriu

nenoriu portretas
tokiai šaliai gimdyti vaikų, kad šie pusvelčiui vergautų visą gyvenimą. Tai jau nebe gyvenimas, o katorga. Bet kokios gražios iniciatyvos yra sužlugdomos jei neturi įtakingų giminių ar užtarėjų. Kraunasi likusieji lagaminus ir bėga kuo toliau nuo tos nužmogėjimo sistemos.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių