Quantcast

Prie NATO bataliono Lietuvoje jungiasi 250 prancūzų karių

Prie tarptautinio NATO bataliono Lietuvoje šį mėnesį prisijungs daugiau kaip 250 Prancūzijos karių su tankais ir pėstininkų kovos mašinomis.

Pirmieji kariai į Lietuvą atvyko gruodžio pabaigoje, BNS informavo Krašto apsaugos ministerija.

„Planuojama, kad iki sausio vidurio iš viso atvyks daugiau kaip 250 Prancūzijos karių, kurie prisijungs prie NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Lietuvoje“, – sakė ministerijos atstovė Asta Galdikaitė.

Pasak jos, Prancūzijos kariai sudarys vieną iš manevrinių bataliono kuopų, jie taip pat tarnaus kovinės paramos vienetuose, kovinės grupės štabe.

Prancūzai į Lietuvą atsigabens pagrindinius kovos tankus „Leclerc“ ir pėstininkų kovos mašinas VBCI. Oficiali naujo kontingento inauguracijos ceremonija planuojama sausio pabaigoje.

Prancūzijos kariuomenė šiuo metu vertinama kaip geriausiai parengta Europoje.

Prisijungus Prancūzijos kariams tarptautiniame NATO batalione Lietuvoje tarnaus daugiau nei 1200 karių.

Šiam vienetui vadovauja Vokietijos kariai, jame taip pat tarnauja belgai, kroatai, liuksemburgiečiai, olandai ir norvegai.

Tarptautiniai batalionai Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje buvo dislokuoti pernai. NATO tai vadina atsaku į Rusijos agresiją Ukrainoje ir didesnį karinį aktyvumą Baltijos jūros regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

---

--- portretas
Kacapiniai nirsta, uteliu pasiilge.

Kęstas

Kęstas portretas
Rusai vis puola. Kodėl taip įdomiai gyvename Lietuvoje? Neseniai Lenkija, Rumunija ir kitos ES šalys iškėlė problemą, kad postkomunistiniams kraštams Europos Sąjungoje pardavinėjami prastesnės kokybės maisto produktai. Reikia pažymėti, kad kaina šių produktų yra ta pati, kaip ir Vakaruose. O pagaminti prastesnės kokybės produktus yra pigiau. Susidaro papildomas pelnas. Su drabužiais ir kitomis prekėmis šis pelnas dar didesnis, nes kainos yra didesnės, negu Vakaruose. Didžiulį pelną reikia paslėpti, kad nesukelti žmonių pasipiktinimo. Tam naudojami kyšiai (čia ir vėl apie tave, Masiuli) ir taip vadinama šešėlinė ekonomika. Todėl mūsų kraštuose tiek daug to šešėlio. Tai atidaro kelius verslininkams kartais visai nemokėti mokesčių. Todėl mūsų mokyklos, ligoninės, savivaldybės ir universitetai yra tokios pasigailėtinos būklės. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nato šliktynės ateis jum Diėvo teismas!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių