Quantcast

Prezidentūroje jau papuošta Kalėdų eglutė

  • Teksto dydis:

Prezidentūroje jau puikuojasi papuošta Kalėdų eglutė. Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį Baltojoje salėje kartu su vaikais ir žinomais šalies žmonėmis, branginančiais knygą ir skatinančiais skaityti, įžiebs pirmąją Kalėdų eglę ir paskelbs „Knygų Kalėdų“ pradžią.

Prezidentės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“ jau penktą kartą keliauja per Lietuvą, kviesdama dovanoti naujų vaikų ir jaunimo knygų šalies bibliotekoms.

Akciją įkvėpė Šiaulių Povilo Višinskio viešosios bibliotekos mažųjų skaitytojų laiškas, kuriame jie papasakojo, kad labai mėgsta skaityti, tačiau bibliotekose trūksta naujų knygų. Pasitikdami penktąjį akcijos „Knygų Kalėdos“ gimtadienį, vaikai iš Šiaulių kartu su prezidente įžiebs eglę.

„Gražiausios metų šventės laukimo jau neįsivaizduojame be „Knygų Kalėdų“. Pačių mažiausių Lietuvos piliečių iniciatyva, kviečianti padovanoti naujų knygų bibliotekoms, išaugo į visą šalį apimantį judėjimą. Knyga padeda pažinti, suprasti ir atjausti. Ji kviečia bendrauti. Todėl skaitykime ir dovanokime vieni kitiems naujų ir įdomių knygų“, – sakė prezidentė. 

„Knygų Kalėdų“ starto proga Prezidentūroje bus surengta speciali „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ laida, kuri kvies pasinerti į stebuklingą, žinių kupiną knygų pasaulį.

Žinomi Lietuvos žmonės –Benediktas Vanagas, Kęstutis Kasparavičius, Sigutė Chlebinskaitė, Saulius Prūsaitis, Radistai – Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius pabers klausimų gimnazistams iš Šeduvos gimnazijos, Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos, Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos ir Utenos Aukštakalnio progimnazijos. Renginį ves Dominykas Vaitiekūnas.

Finaliniame žaidimo etape klausimą gimnazistams užduos prezidentė.

Kalėdinę nuotaiką kurs Justė Arlauskaitė-Jazzu, Monika Linkytė ir Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinis ansamblis „Jazz Island“.

„Knygų Kalėdų“ šventėje dalyvaus kūrybiškiausi ir aktyviausi bibliotekininkai iš visos šalies, taip pat Lietuvos aklųjų bibliotekos skaitytojai ir savanoriai.

Iš Prezidentūros „Knygų Kalėdų“ renginiai keliaus po visą Lietuvą, kviesdami skaitytojus į knygų aptarimus, jau tradicines kalėdines vakarones ir bibliotekų bičiulių susibūrimus.

Šiais metais akcija pristato naują iniciatyvą – „Knygų Kalėdų“ savanoriai. Šalies bibliotekos kviečia visus skaityti mėgstančius žmones tapti savanoriais ir su knyga keliauti į vaikų ir senelių globos namus, dienos centrus, šeimynas.

Daugiau informacijos, kaip tapti „Knygų Kalėdų“ savanoriu ir kokias knygas dovanoti, rasite www.knygukaledos.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių