Quantcast

Prezidento ir EP rinkimuose galės balsuoti 2,5 mln. rinkėjų

Gegužę vyksiančiuose prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimuose Lietuvoje teisę balsuoti turės per 2,5 mln. rinkėjų.

Kaip BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, išankstiniuose rinkėjų sąrašuose yra 2,537 mln. asmenų.

Šiuo metu beveik 7 tūkst. rinkėjų yra registravęsi balsuoti užsienyje.

VRK pagal Gyventojų registro duomenis sudarė išankstinius elektroninius rinkėjų sąrašus. Kiekvienas rinkėjas yra įrašytas į atitinkamos apylinkės rinkėjų sąrašą pagal jo gyvenamosios vietos deklaravimo duomenis.

Paskambinus telefonu 1855, galima sužinoti, ar asmuo yra rinkėjų sąraše.

Likus septynioms dienoms iki rinkimų, VRK tvirtins galutinius rinkėjų sąrašus.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 11 dieną, EP - gegužės 25 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kandidatams į LR prezidentus dėl “mailiaus” bylos:

Kandidatams į LR prezidentus dėl “mailiaus” bylos: portretas
Kandidatams į LR prezidentus dėl “mailiaus” bylos: gal galėtumėte pakomentuoti “mailiaus” bylos įvykius, kai vyks kandidatų TV debatai apie teisėsauga Lietuvoje? Dabar daugelis bijo net prisiminti šią FNTT ir prokuroro pagamintą netikrą “mailiaus” bylą, nors anksčiau buvo daug įžūlių veikėjų, kurie buvo labai aktyvūs ir skleidė melą ir blefą visuomenei. Dabar jie bijo. Ar kandidatai į LR prezidentus, jei būtų išrinkti (ir jei nebus išrinkti), ką nors keistų (kartu su Seimu ir vyriausybe) FNTT ir prokuratūros veikloje, kuri yra absoliučiai absurdiška (jei ne daugiau) vien dėl “mailiaus” bylos? Ir ar, visgi, kas nors atsakys pagal įstatymus už šį “mailiaus” bylos blefą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių