Quantcast

Prezidentė: tokie kaip E. Nekrošius – nepakeičiami

Pagerbti antradienį mirusio režisieriaus Eimunto Nekrošiaus atminimo atvykusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad keičiantis laikams, tokių kaip E. Nekrošius nepakeis jokie žmonės.

„Keičiasi epocha, keičiasi žmonės, kitos aktualijos. Ateis kiti, kitokie, bet tokie kaip Nekrošius jau niekada neateis ir tokių kaip Nekrošius mes niekada nepakeisime“, – žurnalistams Vilniuje, režisieriaus teatro „Meno fortas“ prieigose sakė prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, jos karta užaugo su Jaunimo teatru, kur buvo rodomi E. Nekrošiaus spektakliai.

„Praktiškai jis mus augino, ugdė, švietė. Tai – didžiulis praradimas“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Ji prisiminė, jog norint sulaukti bilietų į režisieriaus spektaklius tekdavo stovėti ir ilgose eilėse: „Tai buvo mūsų jaunystė, mūsų gyvenimas, čia veržėmės visi, nes matėme viską: ir laisvę, ir mintį, ir intelektą, ir kažkokį pasipriešinimą tais, dar sovietiniais laikais“.

Prezidentė taip pat sakė, kad jai įsiminė ne konkretūs E. Nekrošiaus režisuoti spektakliai, o patiriamas bendrystės jausmas, „kada žinojai, kad tai yra tie žmonės, kurie taip pat galvoja apie viską – ir apie gyvenimą, ir apie valstybę“.

Atsisveikinti su mirusiu režisieriumi „Meno forto“ salėje Bernardinų gatvėje galima nuo 12 iki 20 valandos.

Ketvirtadienį E. Nekrošius bus laidojamas Raseinių rajone, Šiluvoje. Artimiesiems pageidaujant laidotuvės bus privačios.

E. Nekrošius staiga mirė antradienio naktį ligoninėje Vilniuje. Režisieriui trečiadienį, lapkričio 21-ąją, būtų sukakę 66-eri.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gal cia magnolijos meiluzis.

kaip

kaip portretas
kom nesuprato kad tai vsd /kgb/ apsauga

kukuuuu

kukuuuu portretas
etatinis gedėtojas Stavskis, pravarde Bitė, šalia prezidentės :DD
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių