Quantcast

Prezidentė: sportininkai neturi būti skirstomi į rūšis

  • Teksto dydis:

Lietuva didžiuojasi savo parolimpiečių pasiekimais, kurie yra dar vienas įrodymas, kad neįgaliųjų sportas negali būti diskriminuojamas, teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak jos, sportininkai neturi būti skirstomi į rūšis, o visų atletų laimėjimus reikia vertinti vienodai.

Tai valstybės vadovė sakė pirmadienį Prezidentūroje apdovanodama parolimpiadoje Brazilijoje medalius iškovojusius Lietuvos sportininkus ir jų trenerius.

Aukso medalį Brazilijoje laimėjusios Lietuvos vyrų golbolo rinktinės nariams įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro Didysis kryžius.

Rutulio stūmimo rungtyje auksą ir sidabrą disko metimo rungtyje iškovojusiam Mindaugui Biliui įteiktas specialus prezidento medalis.

2014 metais jis buvo apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi. Pagal įstatymą, aukštesnis valstybės apdovanojimas jam negali būti skiriamas, nes dar nepraėjo įstatyme nustatytas laikotarpis.

„Drauge su jumis džiūgavome vėl matydami Rio mūsų trispalvę – lietuvišką pergalės ženklą. Į pasaulio ir šalies sporto istoriją įrašėte naujas ir labai ryškias eilutes, o Jūsų asmeninės istorijos ir pavyzdžiai įkvėps ne vieną žmogų priimti svarbiausius gyvenimo iššūkius“, – sakė prezidentė.

Parolimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovavo 13 sportininkų. Iškovojusi du aukso ir vieną sidabro medalį Lietuvos rinktinė 159 valstybių rikiuotėje užėmė 44 vietą.


Šiame straipsnyje: sportassportininkaiparolimpiada

NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
Skirstydami sportininkus, mes diskriminuojame juos. Neįgalieji diskriminuojami visose srityse, apdovanojimų dydis tą įrodė. Jeigu buvo tikimasi, kas laimės daugiau medalių krepšininkai, plaukikai, tai buvo numatyta ir lėšų prizams, kodėl jų nepaskyrus neįgaliesiems prizininkams? tai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių