Quantcast

Prezidentė pasveikino karius Lietuvos kariuomenės dienos proga

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Katedros aikštėje dalyvavo Lietuvos kariuomenės dienos minėjime ir stebėjo iškilmingą Lietuvos karių rikiuotę, skirtą 96-osioms kariuomenės atkūrimo metinėms, - praneša Prezidentės spaudos tarnyba.

„Lietuvos kariuomenė visada buvo tokia, kokia buvo ir Lietuva. Jauna, veržli, pasiaukojanti, idealistinė ir stiprios dvasios. Profesionali ir patikima NATO šeimos narė. Šiandien grėsmės keičiasi, keičiasi ir Lietuva. Turime būti budrūs, išmintingi ir vieningi. Tokia turi išlikti ir Lietuvos kariuomenė. Susitelkusi, aukštos parengties ir pasiruošusi atsakyti į geopolitinius iššūkius", - sakė Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, tai, jog šiemet suformavome nacionalines greitojo reagavimo pajėgas, pradėjome atnaujinti ginkluotę, drauge su sąjungininkais stipriname kolektyvinės gynybos pajėgumus ir geriname jų pasirengimą, dar kartą įrodo, kad Lietuva turi politinės valios užtikrinti šalies saugumą.

Prezidentė pabrėžė, kad būdami vieningi galime įveikti bet kokį priešą. Didžiuodamiesi ir tikėdami savo šalimi ir jos kariuomene, kiekvienam nedraugui parodome, jog esame pasiryžę ją ginti.

„Didžiausias Lietuvos turtas yra jos žmonės. Stipriausias Lietuvos kariuomenės ginklas - Jūs, jos kariai. Būkite tie, į kuriuos lygiuotųsi visa Lietuva", - sakė šalies vadovė.

Prezidentė pasveikino karius su Lietuvos kariuomenės diena ir padėkojo už ištikimą tarnybą bei palinkėjo visados išlikti stipriems ir saugoti meilę Lietuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių