Quantcast

Prezidentė kviečia vaikams padovanoti vasarą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė paskelbė iniciatyvos „Padovanok vaikui vasarą“ pradžią. Akcija kviečia įvairiais būdais prisidėti prie turiningo sunkumus patiriančių vaikų ir jaunuolių vasaros laisvalaikio, stiprinti socialinius įgūdžius ir sudaryti sąlygas dalyvauti vasaros stovyklose.

Pasak prezidentės, vaikystės vasara - nuostabiausias gyvenimo metas, formuojantis įgūdžius ateičiai. Šimtai vaikų laukia pirmosios pažinties su Baltijos jūra, savo pirmosios stovyklos, pirmojo vakaro prie laužo. „Kviečiu į prasmingą akciją - padovanokime vaikams nepamirštamas vasaros atostogas! Su naujais horizontais, draugais, kelionių įspūdžiais ir įgūdžiais. Tegul ši vasara kiekvieną vaiką paaugins keliais neišmatuojamais laimės centimetrais“, - kvietime prisijungti prie akcijos sako šalies vadovė.

Prezidentei raginant vis daugiau dėmesio skirti turiningoms vaikų vasaros atostogoms, jau antri metais iš eilės auga valstybės skiriamos lėšos vaikų vasaros stovykloms finansuoti. Bendrai sudėjus ES, valstybės biudžeto ir savivaldybių lėšas, vaikų vasaros poilsiui šiemet teks per 1 mln. Eur, tačiau šių pinigų užteks vasaros poilsiui iš dalies apmokėti tik 15 proc. visų Lietuvos mokinių. Didelė dalis iš 19 tūkst. socialinės rizikos šeimose gyvenančių vaikų neturės galimybių vykti į vasaros stovyklas ar užsiimti kita turininga veikla.

Kad vasaros laisvalaikis būtų saugus ir turiningas vargingiau gyvenantiems vaikams, prezidentė paragino šalies žmones dar kartą susitelkti ir kiekvienam vaikui padovanoti įsimintinų išskirtinės - šimtmečio vasaros - dienų.

Per dvejus metus turiningos vasaros dovana jau pasiekė 5000 Lietuvos vaikų, augančių sunkumus patiriančiose šeimose. Tūkstančiai kitų jos vis dar laukia.

Birželio 6-ąją pirmąją dovaną - dienos išvyką į Anykščius - gaus 120 „Gelbėkit vaikus“ globojamų dienos centrų auklėtinių. Trečią kartą šią dovaną įteikia Izraelio ambasada Lietuvoje ir partneriai.

Vaikus, laisvalaikį leidžiančius nepalankioje jiems aplinkoje, kviečia ir dar vienas kampanijos partneris - „Atverk duris vasarai“. Ši iniciatyva beveik visose šalies savivaldybėse siūlo per 200 nemokamų veiklų, vykstančių arti vaikų gyvenamosios vietos - mokyklose, bibliotekose, kultūros centruose, muziejuose.

„Padovanok vaikui vasarą“ kviečia aukojimo portale aukok.lt paremti vaikų išvykas į vasaros stovyklas, prie jūros ar dovanoti lavinančius susitikimus. Taip vaikams dovanojami ne tik neblėstantys įspūdžiai, gyvenimą keičiančios patirtys, bet ir motyvacija atsakingai kurti savo ateitį.

Akcija „Padovanok vaikui vasarą“ yra prezidentės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gerai pazistama esi MGbaltik tai ir prasik gali ismest kelis milijonus

NBA

NBA portretas
Greiciau ji dingtu liaudziai is akiracio

Vata 5 kolona kojos ir rankos kremlio

Vata 5 kolona kojos ir rankos kremlio portretas
Pigi PR kompanija ....buvo laplandija .dabar pinigu vaikuciams ...Labai gerai prisimenu komet du vaikus nuskandino gurtas tevas sulinije .Musu prezidente pakomentavo kad neturi pinigu soc rupybai .Negali rast lesu visom asocialiom seimom ...bet rado pinigu vandens patrankom is voketijos .Nes zino kita kart zmones prie seino susirinks ne l langu dauzit ....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių