Quantcast

Prezidentė kviečia jungtis į kovą su šešėliu

  • Teksto dydis:

Gegužės 15 d., pirmadienį, Lietuvoje prasideda jau šeštus metus iš eilės rengiama asociacijos „Investors‘ Forum“ ir skaidraus verslo iniciatyvos „Baltoji banga“ akcija „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“. Šiais metais ypatingas dėmesys skiriamas Lietuvos regionų šešėlinės ekonomikos problemai.

Pasak iniciatyvos globėjos prezidentės Dalios Grybauskaitės, nėra vieno recepto sumažinti šešėlinės ekonomikos mastus. Tačiau pats geriausias būdas – įtraukti kuo daugiau Lietuvos žmonių šiai problemai spręsti, didinti visuomenės pilietiškumą ir netoleranciją „šešėliui“. Kiekvienas žmogus turi suvokti, kad gaudamas atlyginimą „vokelyje“, pirkdamas kontrabandines prekes ar nereikalaudamas kvito už įsigytą prekę skriaudžia save, savo šeimą ir valstybę.

Prezidentė pabrėžė, kad siekiant kuo labiau įtraukti visuomenę, būtina aktyviai dirbti ne tik didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir regionuose.

„Akcijos savaitę kartu su skaidrios ir veiksmingos valstybės idėją remiančiais valstybės tarnautojais, visuomenės veikėjais, verslininkais, nevyriausybinių organizacijų atstovais Lietuvos miestuose ir miesteliuose skleisime žinią, kad kiekvienas galime prisidėti prie mūsų šalies stiprinimo. Ši akcija Lietuvos gyventojams jau nėra naujiena, todėl džiaugiamės, kad prie akcijos prisijungia vis daugiau gražių iniciatyvų“, – sako Rūta Skyrienė, asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė.

Akcijos iniciatoriai teigia, kad skaidrios ir veiklios valstybės idėją remiančių visuomenės veikėjų, verslo įmonių, įvairių organizacijų atstovų skaičius kasmet auga. Šiemet daugiau nei 80 šalies miestų ir miestelių gatvėse gyventojams bus išdalintos akcijos skrajutės, 15 savivaldybių vyks susitikimai su gyventojais.

Prie akcijos įgyvendinimo aktyviai prisideda LR Prezidentūra, Vyriausybė, „Sodra“, Valstybinė mokesčių inspekcija, LR Valstybinė darbo inspekcija, Lietuvos darbo birža, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Valstybinė ligonių kasa, „Lietuvos Junior Achievement“, miestų ir rajonų savivaldybės, verslo bei nevyriausybinės organizacijos.

Akcijos programa 2017 m. gegužės 15 – 21 d.:

Gegužės 15 – 21 d. didžiuosiuose Lietuvos miestuose verslo, valstybės ir NVO lyderiai bei pilietiški organizacijų atstovai susitiks su gyventojais trumpam pokalbiui, kaip kiekvienas pilietis gali prisidėti prie šešėlinės ekonomikos mažinimo. Gyventojams bus dalijamos akcijos skrajutės.

Gegužės 15 – 21 d. Vietos valdžios, verslo, bendruomenės, verslą kontroliuojančių institucijų susitikimai miestų savivaldybėse.

Gegužės 15 d. 9.00 val. Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis kartu su kitais Vyriausybės nariais prisidės prie akcijos skrajučių dalijimo Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams.

Gegužės 15 d. 10:00 val. LR Vyriausybės rūmuose vyks žiniasklaidos konferencija, kurioje įžvalgomis apie šešėlinės ekonomikos mažinimą Lietuvoje dalinsis LR Finansų Ministras Vilius Šapoka, „Sodra“ direktorius Mindaugas Sinkevičius, „Telia Lietuva“ vadovas Kęstutis Šliužas, asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė ir iniciatyvos „Baltoji banga“ tarybos pirmininkė Rūta Skyrienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Erika

Erika portretas
Laba diena, aš galėjau pradėti aukso importo verslą su paskola, kurią aš paėmė iš "Jameson Finance", jie padėjo daugeliui žmonių, todėl manau, kad turėtumėte susisiekti su jais ir paskolai, jei turite kokių nors finansinių problemų. Siųskite savo paskolos prašymą el. paštu: theodorejamesonfinance@gmail.com

ir vėl...kova?

ir vėl...kova? portretas
su kuo? su tais kurie proto neturėjo ir neturi, o imituoja jp (proto) perteklių?, ne kovoti, o mokeščius mažinti reikia, tada visi išlys IR visos pašalpos liks biudžete, t.y. iš kitų , mokančių mokesčius, surinkti pinigai liks BIUDŽETE, kokia kova su savimi? IR dar vogti iš biudžeto reikia baigti, o jai jau pavogė teisti už valstybės, tautos išdavimą, priesaikos sulaužimą. tada bus tvarka, nes jei buvusi fin. ministrė ir premjeras nepamena ar į biudžetą įkrito ar ne keliolika milijonų -tai jau rinta problema. Todėl pirmiausia mokesčius, o po to bačkinis populizmas

Darnus Pilietis

Darnus Pilietis portretas
Su alkoholiu taip pat reikia kovoti ir labai gaila , kad ne visi tai supranta ...
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių