Quantcast

Premjero nupinta trispalvė apyrankė papuošė Gediminaičių stulpus

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius drauge su moksleiviais ir studentais pynė draugystės apyrankę Lietuvai taip prisijungdamas prie šalies Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui skirtos jaunimo iniciatyvos „Lietuvai ir man“. 

„Nepaprastai džiaugiuosi šia moksleivių ir studentų iniciatyva, kuri ne tik puoselėja meilę mūsų šaliai, bet ir vienija visą tautą. Linkiu Jums visados išlikti savo valstybės patriotais, o geromis idėjomis užkrėsti vis daugiau piliečių“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Akcijoje dalyvavęs Ministras Pirmininkas nupynė dvi apyrankes, vieną kurių užrišo ant Gediminaičių stulpų konstrukcijos Nacionalinėje dailės galerijoje – čia jau užrišta apie 100 tūkstančių šalies gyventojų nupintų trispalvių. Iš viso Gediminaičių stulpams papuošti reikės 250 tūkstančių juostelių. 

Šia gražia akcija, kurią iniciavo keturios jaunimo organizacijos – Lietuvos moksleivių sąjunga, Mokinių parlamentas, Lietuvos studentų sąjunga ir Lietuvos jaunimo organizacijų taryba – visi Lietuvos piliečiai kviečiami pinti trispalves – geltonos, žalios ir raudonos spalvos – draugystės apyrankes, simbolizuojančias tautos vienybę.

Akcijos metu, nuo vasario 10 iki kovo 12 dienos, mokiniai, ryšintys trispalves apyrankes, bus nemokamai įleidžiami į muziejus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių