Quantcast

Premjeras: tuščia aplinkos ministro kėdė skatina galvoti apie ministerijų jungimą

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad likusi tuščia aplinkos ministro kėdė skatina jį galvoti apie Aplinkos ir Energetikos ministerijų jungimą.

„Dabar yra vienas iš gerų momentų paimti pauzę ir apsvarstyti, iš tiesų kalbant apie dvi ministerijas, Aplinkos ir Energetikos, kur daug sričių persidengia, kurios betarpiškai yra susiję, galbūt kalbėti apie funkcijų integravimą ir dviejų ministerijų sujungimą“, – „Lietuvos ryto televizijos“ laidai „Lietuva tiesiogiai“ sakė ministras pirmininkas.

Pasak jo, tai leistų „stipriai sumažinti biurokratinį aparatą ir (padidinti – BNS) sinergiją“.

Taip premjeras kalbėjo prezidentei Daliai Grybauskaitei atsisakius aplinkos ministre paskirti „socialdarbietę“ teisingumo viceministrę Irmą Gudžiūnaitę.

S. Skvernelis teigė po šio sprendimo nebeieškosiantis aplinkos ministro, juo dirbs Energetikos ministerijos vadovas Žygimantas Vaičiūnas.

Toks sprendimas, kas kokios kompetencijos yra, negali priklausyti nuo vieno žmogaus, kuris tikrai taip pat neturi kompetencijų vertinti kitą žmogų.

Premjeras tvirtino, kad Vyriausybė pagal Konstituciją yra atskaitinga Seimui, todėl prezidentas turi ribotus įgaliojimus spręsti apie kandidatų į ministrus tinkamumą.

Jis pareiškė, kad D. Grybauskaitė neturi kompetencijos vertinti kandidatų į ministrus savybes, o Prezidentūra nėra „sertifikuotas egzaminų centras“.

„Pagal Konstituciją nėra įvardyta, kad kažkas gali egzaminuoti. Kas galiausiai gali nustatyti kompetenciją žmogaus ir ar jis kompetetingai atsakinėja, ar ne?“, – kalbėjo premjeras.

„Toks sprendimas, kas kokios kompetencijos yra, negali priklausyti nuo vieno žmogaus, kuris tikrai taip pat neturi kompetencijų vertinti kitą žmogų. Tai nėra egzaminuotojas, tai nėra sertifikuotas egzaminų centras“, – pridūrė jis.

Atmesdama I. Gudžiūnaitės kandidatūrą prezidentė argumentavo, kad ji neturi reikiamos patirties aplinkosaugos srityje.

Premjeras tvirtina į šias pareigas ieškojęs jauno ir veržlaus teisininko.

„Ministras nėra paukščiukų sergėtojas arba statybininkas. Jis turi matyti gerokai plačiau“, – teigė S. Skvernelis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA: "Dabar yra vienas iš gerų momentų paimti pauzę ir apsvarstyti, iš tiesų kalbant apie dvi ministerijas, Aplinkos ir Energetikos, kur daug sričių persidengia" - ir kodėl jis DAR nesigydo, gal jam pačiam reikia tą pauzę paimt ir kreiptis į gydytojus?

pjanas

pjanas portretas
apskritai kam ta vyriausybė ,Daukanto aikštė valdo kaip nori ir ką nori prokuratūrą ir teismus pasikinkiusi arjau pamiršome kaip Butkevičius vyriausybę formavo kandidatus už gramatines klaidas vaikė o tokią švietimo ministrę iš skuodo palaimino kuri visą eutrosojūzą sujuokino ir ką?

Aneta

Aneta portretas
Puikus mąstymas.S.Skvernelis geras šeimininkas.Biurokratija smaugia visus ir visose srityse:mokytojus,medikus,aplinkosaugą...Valstybei per sunku,tiesiog neįmanoma dirbti per popierizmą.Pirmyn Premjiere!!!!!
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių