Quantcast

Prekybininkai sumažino rusiškų prekių asortimentą

Lietuvos prekybos tinklai pernai sumažino rusiškų prekių asortimentą - nors palyginti su 2013-aisiais, konditerijos gaminių iš cukraus ir kakavos, gaminių iš miltų pernai iš Rusijos importavome 20-30 proc. mažiau, vaisių, riešutų, arbatos ar javų į Lietuvą įvežama kur kas daugiau, rodo Statistikos departamentas.

Pernai Baltijos šalių mažmeninės prekybos lyderės „Maxima“ lentynose buvo galima rasti 1226 skirtingų Rusijos gamintojų pavadinimų prekes - penktadaliu mažiau nei 2013 metais, tačiau  paklausesnės nei anksčiau buvo kai kurios Ukrainoje pagamintos prekės, pavyzdžiui, ukrainietiškų saldainių ir kitokių saldumynų pardavimas tinkle pašoko net 44 proc., penktadienį praneša „Lietuvos rytas“.

„Iki“ parduotuvėse Rusijoje pagamintų produktų dalis praėjusiais metais irgi šiek tiek sumažėjo, o ukrainietiškų atsirado daugiau, užtat tiek rusiškų, tiek ukrainietiškų prekių pasirinkimas „Norfoje“ nėra labai gausus - pajamos iš šių šalių produktų sudaro vos 1 proc. viso tinklo apyvartos, o 2014 metais, palyginti su 2013 -aisiais, jų pardavimas sumažėjo apie 5 proc.

„Rimi“ tinkle rusiškų prekių paklausa pernai irgi traukėsi, tačiau jos ir taip sudarė vos procentą viso asortimento. 

Anot pardavėjų, iš rusų produkcijos labiausiai mėgstama degtinė ir ikrai, iš ukrainietiškų - padažai ir saldumynai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONUKAS

JONUKAS portretas
Manau , kad reikėtų iš vis neįsileisti iš okupantų šalies nei vieno...artisto. Lai uždarbiauja ir...graužia savo medinį rublį. Privačiai, jei nėra sarašuose kuriems draudžiama atvykti, gali jei nori važiuoti...

Lukaa

Lukaa portretas
Ne tik rusiškų deja... Ir lenkiškų... Ir tenka pirkti brangų lietuvišką pieną,ir brangią europietišką kosmetiką...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių