Quantcast

Prekybą poveikiu tirianti STT paėmė dokumentų iš keturių įstaigų

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, tęsdami ikiteisminį tyrimą dėl galbūt organizuotos grupės vykdytos prekybos poveikiu stambiu mastu, iš keturių įstaigų paėmė tyrimui reikšmingų dokumentų.

Dokumentų poėmiai atlikti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, Kelių direkcijoje, Turto valdymo ir ūkio departamente prie Vidaus reikalų ministerijos ir valstybės įmonėje „Infrastruktūra“.

Reikšmingi dokumentai paimti dėl šiose įstaigose organizuotų viešųjų pirkimų konkursų, pranešė STT.

2014 metų pabaigoje STT pradėjo tyrimą dėl galbūt neskaidriai Vidaus reikalų ministerijoje vykdyto viešinimo paslaugų pirkimo.

Pirminiame bylos tyrimo etape atlikta keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje.

Tyrimas buvo praplėstas surinkus duomenų dėl galbūt neskaidrių Vidaus reikalų ministerijos 2013–2014 metais daugiau kaip 27 mln. litų (daugiau nei 7,8 mln. eurų) vertės viešojo pirkimo konkurso organizavimo aplinkybių.

Šių metų kovo mėnesį dokumentų poėmiai atlikti Aplinkos ministerijoje, valstybinėje įstaigoje „Regitra“, o keturiose bendrovėse atliktos kratos. Šie veiksmai atlikti tiriant galbūt neskaidrių viešųjų pirkimų, kurių vertė siekia 9 mln. litų (daugiau kaip 2,6 mln. eurų), aplinkybes.

STT atliekamą didelės apimties ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių