Quantcast

Pravieniškių pataisos namams vadovaus D. Sušinskas

Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos direktoriumi paskirtas iki tol pavaduotojo pareigas ėjęs Dainius Sušinskas.

Atsistatydinantis Kalėjimų departamento direktorius Robertas Krikštaponis ketvirtadienį priėmė įsakymą dėl Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriaus pavaduotojo D. Sušinsko perkėlimo į direktoriaus pareigas, pranešė departamentas.

D. Sušinskas dar pernai gruodį laimėjo atranką į Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos vadovo pareigas.

Jis penktadienį Kalėjimų departamente prisiekė pagal naują Vidaus tarnybos statutą.

Nuo 2017 gruodžio D. Sušinskas ėjo laikinojo Pravieniškių kalėjimo vadovo pareigas.

2017 metų lapkritį tuometinė teisingumo ministrė Milda Vainiutė po Pravieniškėse atlikto audito atleido ilgametį pataisos namų vadovą Virginijų Ceslevičių.

Praeitą vasarą pareigūnai bandė suvaldyti padėtį Pravieniškių pataisos namuose, kur jiems nepavyko užkardyti smurto tarp nuteistųjų. Liepą Pravieniškių pataisos namuose vyko tradicinė kalinių „Jūros šventė“, per kurią buvo smurtaujama prieš neseniai į įkalinimo įstaigą atvykusius nuteistuosius.

Šią savaitę Pravieniškėse atskirai nuo kitų nuteistųjų apgyvendinti 39 už rezonansinius nusikaltimus nuteisti ir dirbti nenorintys kaliniai.

Taip pasielgta, kad šie nuteistieji nedarytų įtakos kitiems laisvės atėmimo bausmę atliekantiems vyrams, skelbia Kalėjimų departamentas.

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje trečiadienį perkeliant nuteistuosius buvo atliekamos kratos kartu su Viešojo saugumo tarnybos ir Kalėjimų departamento prevencinės grupės pareigūnais.

Buvo tikrinami pervežtų nuteistųjų asmeniniai daiktai ir turimi elektriniai prietaisai. Kratų metu buvo rasti ir paimti 2 mobiliojo ryšio telefonai, 3 SIM kortelės ir laisvų rankų įranga. Kitų incidentų neužfiksuota.

Pataisos namams stiprinti išorės ir vidaus apsaugą bei pervežant nuteistuosius padeda Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Be to, neigiamą įtaką kitiems nuteistiesiems darantys kiti nuteistieji  teisės aktų nustatyta tvarka perkeliami į kitas įkalinimo įstaigas.

Aukščiau minėti 39 nuteistieji buvo perkelti iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 2-o sektoriaus į naujai įrengto 3-io sektoriaus gyvenamąsias patalpas.

Taip pat buvo panaikinta ginkluota įstaigos teritorijos perimetro apsauga, ją pakeitė modernios techninės ir inžinerinės priemonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rasa

rasa portretas
Iš pavaduotojo į vadovus,va čia tai pertvarkos

svarbiausia

svarbiausia portretas
į gerai subalansuotą sistemą neįsileisti pašalinių asmenų, nes gali prasidėti permainos

Valdemaras

Valdemaras portretas
Kad reika labai rimtų petrvarkų Kalėjimų departamente abejingų nėra. Kai paaiskejo ,jog Lukiskese verbavo jauna mergina darbuotoja patys vidaus tyrimų darbuotojai,kuriuos ji ivardimo visai Lietuvai, jokio atgarsio iš Kalejimu departamento nera. Vadinasi, viskas nutylima ir slepiama, po kazkjieno spartu tie darbuotojai ir toliau darys neteisingus veiksmus tarnyboje ir lkiks nenubausti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių