Quantcast

Pravieniškėse nuteistieji bus stebimi be prižiūrėtojų

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje viename iš sektorių jau netrukus prižiūrėtojus pakeis stebėjimo įranga, o pareigūnai aplink koloniją patruliuos keturračiais.

Kaip BNS sakė laikinasis įstaigos direktorius Dainius Sušinskas, šios priemonės turėtų atsirasti vėliausiai per mėnesį, keičiantis įkalinimo įstaigų apsaugos koncepcijai.

„Trečiajame sektoriuje bus atsisakyta fizinės apsaugos, bus naudojamasi tik inžinerinėmis priemonėmis, veiks reagavimo grupė, kuri reaguos į pažeidimus. Plačiau komentuoti negaliu, nes tai – konfidencialu, bet veiks inžinerinių įrenginių visuma“, – teigė D. Sušinskas.

Anot jo, renovuotame trečiajame sektoriuje šiaurinėje pataisos namų dalyje planuojama perkelti nuteistuosius, kurie bus charakterizuojami teigiamai.

Keturratį planuojama įsigyti per artimiausius kelis mėnesius, juo bus patruliuojama aplink pataisos namus. D. Sušinskas sako, kad jie bus skirti patruliams, siekiant kontroliuoti asmenų patekimui į draudžiamą zoną, užkirsti kelią nelegaliai per tvorą mėtomiems siuntiniams.

„Praktiškai kiekvieną dieną vyksta draudžiamų daiktų perdavimas: ir šaudoma, ir mėtoma – kas kaip sugalvoja. Procedūros numato, kad per porą mėnesių, galbūt šiek tiek greičiau, turėtumėme įsigyti. Kol kas išgalime vieną, o kaip bus ateityje – gyvenimas parodys“, – sakė D. Sušinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas tuos /priziuretojus/ kontroliuos gal vsd ar kgb ?......

...

... portretas
Jau ir taip tuose kalėjimuose tvarką nusikaltėliai nustato, o dabar išvis juos 'saviveiklai' paliks.

......

...... portretas
Kam tie keturračiai,matomai pinigus reikia paimti ,skirtus kolonijai.Stebėjimo kameros visur reikalingos,nereikės tiek darbuotojų,prie stebėjimo kamerų tiktai stebėti žmonės bus reikalingi.Keturračių visai nereikia,. Darbuotojų labai daug kalėjimuose,manau etatus reiktų peržiūrėti,vietoje prižiūrėtojų kameras reikia sumontuoti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių