Quantcast

Per pratybas „Žaibo kirtis“ – rezervo karių mobilizacija

  • Teksto dydis:

Antradienį ir trečiadienį vyksiančio paskutinio „Žaibo kirčio“ pratybų etapo metu bus vykdoma dalinė parengto rezervo karių mobilizacija.

Pašaukti karo prievolininkai turės atvykti į įsteigtus keturis šaukimo punktus Vilniuje, Kaune, Alytuje ir Utenoje, pranešė Krašto apsaugos ministerija. Nacionalinės greitojo reagavimo pajėgos, esant reikalui, būtų papildomos parengto rezervo kariais.

Šaukimo pranešimai yra išsiųsti 3 tūkst. 2000-2008 metais Lietuvos kariuomenėje privalomojoje pradinėje karo tarnyboje tarnavusiems karo prievolininkams.

Planuojama į šias pratybas atvykusius ir sveikatos problemų neturinčius rezervo karius kviesti į šių metų rudenį vyksiančius rezervo karių mokymus Lietuvos kariuomenės Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje, Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų ir generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalionuose.

Rezervo kariai į paskirtą šaukimo punktą Utenoje ir Alytuje turi atvykti antradienį, Vilniuje ir Kaune - antradienį arba trečiadienį. Utenoje, Kaune ir Alytuje Šaukimo punktai veiks nuolatinės dislokacijos vietose esančiuose karo prievolės centruose, Vilniuje bus įsteigtas mobilus šaukimo punktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių