Quantcast

Prašymus „vaiko pinigams“ jau pateikė daugiau kaip 170 tūkst. tėvų

  • Teksto dydis:

Prašymus „vaiko pinigams“ gauti jau pateikė daugiau kaip 170 tūkst. vaikų tėvų, jie netrukus turėtų sulaukti ir išmokų, pirmadienį pranešė LRT radijas. Tai beveik trečdalis bendro vaikų, pretenduojančių į išmokas, skaičiaus.

„Šiai dienai dėl išmokos vaikui jau pateikta 173,4 tūkst. prašymų“, – LTR radijui sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Piniginės paramos skyriaus vedėja Svetlana Kulpina. 

Pasak jos, daugiausia prašymų gauta elektroniniu būdu – 114,8 tūkst.

S. Kulpinos teigimu, ministerijos žiniomis, „vaiko pinigus“ galėtų gauti apie 531 tūkst. šalies vaikų.

„Vaiko pinigų“ mokėjimo tvarka nuo sausio pasikeitė – dabar 30 eurų išmokos priklauso visiems, auginantiems vaikus iki 18 metų, o jei jie mokosi – iki 21-erių. Jos mokamos, nepriklausomai nuo tėvų pajamų.

Mažai uždirbantiems arba daugiavaikiams tėvams bus mokamos papildomos išmokos.

Jei šeima daugiavaikė, su priedais ji gaus 58,5 euro už vaiką iki dvejų metų ir 45,2 euro – už vyresnius vaikus. Jei šeimos pajamos vienam nariui bus mažesnės kaip 183 eurai, bendra išmoka sieks atitinkamai 58,5 ir 45,2 euro.

Iki šiol išmokos už vaikus buvo mokamos tik mažai uždirbantiems arba daugiavaikiams tėvams. Išmoka už vaiką iki dvejų metų siekė 28,5 euro, o iki 18 metų – 15,2 euro. Pasak S. Kulpinos, pernai šias išmokas gavo apie 200 tūkst. vaikų.

„Vaiko“ pinigų mokėjimo tvarka pasikeitė, atšaukus pajamų mokesčio lengvatą vaikus auginantiems tėvams. Neapmokestinamasis pajamų dydis už vaiką pastaruosius metus siekė 200 eurų, tokiu būdu tėvams grįždavo iki 30 eurų per mėnesį.


Šiame straipsnyje: vaiko pinigaiprašymai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių