Quantcast

Prašo padėti į pensiją išėjusiam ir skurde atsidūrusiam mokytojui

  • Teksto dydis:

Socialiniuose tinkluose moteris iš Marijampolės kreipiasi į žmones ir prašo padėti į pensiją išėjusiam ir itin skurdžiai gyvenančiam vyrui. Pastarasis, anksčiau dirbęs mokytoju, dabar vargsta, nes gauna mažą pensiją.

Senolis priverstas skaičiuoti kiekvieną centą.

"Šiandien rytą pradėjome mieste. Atvykome į "Maximą" prie bažnyčios, išlipome iš mašinos, nuėjome apsipirkti. Grįžus prie mūsų ateina senelis, tvarkingas, švariai apsirengęs, su ašarom akyse, ir sako: "Laba diena, man labai gėda ir nesmagu, mano pensija labai maža, 198 eurai. Labai noriu valgyti. Žmoną palaidojau neseniai, vaikučių neturiu". 

Moteris su savo vyru davė senoliui pinigėlių. Jis padėkojo ir apsiverkė.

"Tada mes nutarėme seneliui nupirkti maisto.  Nupirkome įvairių sriubyčių, makaronų, kruopų, obuolių, duonos, atsigerti. Tačiau grįžę jo neradome. Paieškoję pamatėme vyrą sėdintį prie parduotuvės.  Apsidžiaugėme jį pastebėję. Iš tolo pamatęs mus jis nusišypsojo", - rašo moteris. 

"Senelis parodė, ką nusipirko už mūsų duotus pinigėlius, o mes jam pasakėme, kad atvežėme dar šiek tiek produktų. Jis susigraudino ir sako ''ačiū jums, jūs nuostabūs vaikučiai'', - jautriu įrašu dalijasi moteris. 

Jai senelis papasakojo, kad 20 metų dirbo mokytoju. Kadangi tais laikais mokytojų atlyginimai buvo maži, tai ir pensija tokia maža. Jos užtenka tik mokesčiams. O juk reikia ir maisto, ir vaistų.

Senelis papasakojo, kad buvo nuėjęs į savivaldybę. Jam ten pareiškė: "Gaunat pensiją, tai ko dar norit".

"Šiam vyrui mėnesiui pragyventi lieka 12 eurų. Taip gaila jo pasidarė. Noriu jūsų paprašyti, kas galite padėkite bent vienu produktu. Nežinia, kokia bus mūsų senatvė ir kaip mes gyvensime.

Senelis tikrai neprasigėres, jis tiesiog nori valgyti.Skaudu, kai tokie žmonės palikti likimo valiai.  Susimąstykite, miela Marijampolės savivaldybe. Ir turėkite bent kažkiek gėdos atsisakyti padėti šiam seneliui ir tokiems kaip jis, nes jų yra ne vienas", -- rašo marijampolietė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Vienu zodziu Lietuvoj vyksta zmoniu genocidas, nereikia nei Sibiro, cia jauciames kaip Sibire, o tie kurie raso kad pragyvena is mazos pencijos , paistalai, turbut padeda vaikai gyvenantys uzsienyje arba turi koki nors versla gal dar prekiauja turguj , nebukit juokingi pajacai

Pensininkas

Pensininkas portretas
Mano pensija 225,-€,ir neprašau pagalbos.Pilvas šio senio lipa ant nosies ir dar prašo pagalbos,mat neturi ką valgyti.Mažiau esk ,būsi lieknas ,sveikesnis ir gal pinigų užteks.Valgyk vieną kartą dienoje, kad nenumirtum ,užteks pinigų.Kupriaus muzikanto paprašyk,gal padės ,jis laimingas ir sotus .

Pensinikas

Pensinikas portretas
O kodel TIK 20 metu tedirbo....ir gauna palyginti daug...uz 20 metu staza. Nejuokinkit su tokiom pasakaitem...Isdirbau 44 m ir gaunu tik 300. Tai kas labiau nuskriaustas?
VISI KOMENTARAI 105

Galerijos

Daugiau straipsnių