Quantcast

Prasidėjo penkta mokytojų streiko savaitė: pamokų neves apie 1110 mokytojų

Prasidėjo penkta neterminuoto mokytojų streiko savaitė, prognozuojama, kad pamokų neves apie 1110 mokytojų.

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) duomenimis, streikuojančių švietimo įstaigų išlieka maždaug tiek pat, tačiau streikuojančių mokytojų skaičius slūgsta.

Preliminariais ŠMM duomenimis, gruodžio 10 dieną planuoja streikuoti 72 mokyklos. Streiką tęs 67, prisijungs 5, nutraukti ketina 6 ugdymo įstaigos. Prognozuojama, kad pirmadienį gali streikuoti apie 1100 pedagogų.

Penktadienį, gruodžio 7 dieną, streikavo 1115 (2,5 proc.) pedagogų bei apie 15 nepedagoginių darbuotojų (mokytojo, auklėtojo padėjėjų).

Streikas vyko 73 mokyklose. Streiką tęsė 70, prisijungė viena, nutraukė dvi mokyklos.

ŠMM duomenimis, 23-ose (32 proc.) mokyklų streikavo po 1-3 pedagogus.

Nesitraukia iš ministerijos

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) penktą savaitę tęsia streiką. Jos atstovai taip pat nesitraukia iš Švietimo ir mokslo ministerijos.

Pasak profesinės sąjungos pirmininko Andriaus Navicko, mokytojai nesitrauks, kol nebus atsižvelgiama į jų reikalavimus.

LŠDPS pirmadienį skelbia, kad prie streiko penktąją streiko savaitę turėtų prisijungti dar 27 įstaigos.

Profsąjunga reikalauja penktadaliu didinti mokytojų atlyginimų koeficientus, taip pat didinti nekontaktinių valandų skaičių priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo pedagogams, naikinti pareiginės algos pastoviosios dalies funkcinius intervalus, mažinti klases.

Vyriausybė sako, kad įgyvendinti visus profsąjungos reikalavimus papildomai kainuotų apie 300 mln. eurų, bet protestuojantieji teigia, kad šie skaičiai – išpūsti.

Pirmadienį Seimui ypatingos skubos tvarka teikiamos prezidentės Dalios Grybauskaitės pataisos, turinčios palengvinti etatinio mokytojų apmokėjimo įgyvendinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Visiems mums reikia daugiau pinigų. Lietuviškas maistas yra pats sveikiausias maistas pasaulyje. Nes jame privaryta neregistruotų, nelegaliai įvežtų, nepatikrintų, indiškų pesticidų, nuo kurių musės gaišta, vos ant to maisto atsitūpusios. Nėra musių - sveika valgyti. Ar ne? „Dažnai žemdirbiai net negali realiai įvertinti savo sąnaudų, nes Lietuvoje milžiniška šešėlinė pesticidų, sėklų, trąšų rinka. Vokietis, danas ar belgas, skirtingai nuo lietuvio, niekada neieškos, kaip pigiau nusipirkti neregistruotų ar nelegaliai įvežtų indiškų chemikalų ar rusiškų trąšų. Nelegali rinka irgi iškreipia statistiką.“ Sakote, kad ir jūs mirštate [1], kaip tos musės?

Kęstas

Kęstas portretas
Nereikėjo juoktis iš tų, kurie perka tik lenkišką maistą. 1. Gyvenimo trukmė Lietuvoje – trumpiausia visoje ES. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

GANA!!!

GANA!!! portretas
Streikuojančių mokytojų tikriausiai ir ausys neplautos ir smegenys per mažai išsivysčiusios,kad jie nesupranta ir negirdi ,kas sakoma.Vyriausybė bene 10 kartų pasakė kaip , kada ir kiek bus keliami mokytojų ir ne tik atlyginimai.Ko jūs dar norite?! Gana šantažuoti visą Lietuvą.Kiek gi galima tyčiotis iš mokinių.Mes tėvai jau ramiai nebegalime dirbti.Šitas šantažas peržengė visas ribas.Kodėl neįsikiša teisėsauga? Blogiausia,kad ir prezidentė kursto šią sumaištį.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių