Quantcast

Prasideda pratybų „Žaibo kirtis“ antrasis etapas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvoje prasideda nacionalinių pratybų „Žaibo kirtis 2015“ antrasis etapas, kuriame dalyvaus kariai ir vidaus reikalų ministerijai pavaldūs pareigūnai.

Šio pratybų etapo metu bus mokomasi reaguoti į vadinamojo hibridinio karo keliamus iššūkius.

Nuo pirmadienio iki gegužės 10 dienos Klaipėdos, Švenčionių ir Kauno regionuose bus modeliuojamos įvairios ekstremalios situacijos, kai kur tariamai skelbiama ekstremali padėtis.

Tam tikruose Švenčionių ruožuose bus stiprinama valstybės sienos apsauga, o vietovės, apimančios Gaižiūnų poligoną ir Kaišiadoris bei Pabradės poligoną ir Švenčionis, bus paskelbtos karinėmis teritorijomis.

Pirmasis pratybų „Žaibo kirtis 2015“ etapas vyko gegužės 23 dieną. Jo metu vyko mobilizacijos sistemos patikrinimas, per kurį mobilizuota po 250 žmonių iš Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Marijampolės.

Anot pratybas organizuojančio kariuomenės Jungtinio štabo, į mobilizacijos pratybas atvyko apie pusė pašauktų parengtojo rezervo karių.

Trečiasis pratybų etapas vyks poligonuose Gaižiūnuose ir Pabradės rajone gegužės 11 ir 21 dienomis. Jo metu kuopos dydžio vienetai vienu metu naikins antžeminius taikinius su turimomis ugnies priemonėmis ir tuo pačiu metu bus remiami artilerijos ir minosvaidžių ugnimi.

Pratybose „Žaibo kirtis 2015“ dalyvauja apie 3 tūkst. karių iš visų kariuomenės pajėgų ir valdybų. Kartu su jais treniruojasi ir apie 500 Vidaus reikalų ministerijai pavaldžių pareigūnų.


Šiame straipsnyje: Žaibo kirtispratyboskariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių