Quantcast

Policijos mokykloje – iškilmingas Nepriklausomybės atkūrimo minėjimas

  • Teksto dydis:

Sekmadienį bus minima Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Tai mūsų Laisvės šventė, Laisvės, kuri pulsuoja kiekvieno mūsų širdyje. Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) bendruomenė šią neeilinę dieną visai tautai pradėjo švęsti jau šiandien, kovo 9 d., rašoma pranešime.

Kovo 11-osios minėjimas prasidėjo aikštėje. Į iškilmingą rikiuotę susirinko LPM vadovybė, kursantai, pedagogai, administracijos darbuotojai. Giedant valstybės himną buvo iškelta ir pagerbta Lietuvos Respublikos vėliava. Po ceremonijos Kovo 11-osios minėjimas vyko mokyklos didžiojoje salėje, kur visų darbuotojų ir kursantų jau laukė šventės svečias – Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos akto dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signataras Leonas Milčius.

Signataras pasidalino savo prisiminimais, kokį kelią Lietuvai teko nueiti, kol pasiekė taip visų trokštą laisvę: Sąjūdžio gimimą, Baltijos kelią, mitingus, LR Atkuriamojo Seimo rinkimus ir t.t.

„Gimus Sąjūdžiui, iš pradžių nežinojome, koks sunkus bus mūsų kelias. Šiuo keliu ėjome 2 metus. Žmonės mumis patikėjo, jų nereikėjo agituoti. Jeigu reikėtų kurti istorinį filmą, nepavyktų jame atkurti emocijų ir jausmų, kurie buvo susikaupę lietuvių širdyse“, – sakė L. Milčius.

L. Milčius prisiminė ir Kovo 11-ąją, kai ant Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo akto buvo sudėti 124 parašai „UŽ“.

„Tai buvo jaudinanti akimirka. Iš pradžių visi vylėmės bent 3 mėnesius išlaikyti nepriklausomybę, o dabar praėjo beveik 30 metų. Lietuvos kelias link nepriklausomybės buvo skausmingas, sunkus, bet tai mūsų kelias. Prisiminus tuos metus man tai teikia vilties, stiprybės, kad galime kitų akyse būti gražūs kaip tauta ir valstybė“, – pasakojo signataras.

Visai LPM bendruomenei jis linkėjo atrasti laimę savame krašte. „Ne veltui yra toks posakis, kad savo krašte ir į orą gali atsiremti, o svetimam – net į jo tvorą nepasiremsi. Būkite laimingi“, – pabrėžė L. Milčius.

LPM viršininkas Algirdas Kaminskas dėkojo signatarui, jog jis rado laiko ir atvyko į mokyklą, juk apie istoriją yra įdomiau ne skaityti, o išgirsti iš žmonių, kurie patys ją kūrė.

„Šiandien salėje matote Lietuvos nepriklausomybės akto kopiją, kurią mokykla gavo įkurtuvių proga, bei laikrodį, kuris simbolizuoja greitai bėgantį laiką, juk jau 28 metai esame laisva tauta. Šventės išvakarėse norėtųsi priminti visiems seną romėnų posakį: „Žmogus, nežinantis istorijos, visada liks vaiku“. Tad mylėkime savo Tėvynę, nepamirškime jos istorijos ir gerbkime ją“, – sakė LPM vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių