Quantcast

Policija: melagingi pranešimai mums atsieina dešimtis tūkstančių

Reagavimas į melagingus pranešimus apie sprogmenis specialiosioms tarnyboms kainuoja dešimtis tūkstančių eurų, neskaitant verslininkų patiriamų nuostolių, teigia policija.

„Specialiųjų tarnybų išlaidos tikrai siekia kelias dešimtis tūkstančių eurų. Be to, jei tai – prekybos centrai, didžiulius nuostolius taip pat patiria ir verslininkai“, – tvirtina Generalinio policijos komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl trečiadienio atvejo, kai melagingai pranešta apie sprogmenis suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale.

Anot R. Požėlos, pareigūnai privalo tikrinti bet kokius pranešimus, kurie gali kelti pavojų gyventojams. Generalinio policijos komisaro pavaduotojas pabrėžia, kad bausmės melagingų pranešimų autoriams yra pakankamos, todėl ragina nuostolių patiriančius asmenis kreiptis į teismą.

„Kaip rodo mūsų statistika, dažniausiai tie asmenys būna arba apsvaigę nuo alkoholio, arba turintys psichinių problemų. Bet labai dažnai mums vis dėlto pavyksta išaiškinti tokius atvejus, ir pradedami ikiteisminiai tyrimai. Tikrai kviečiu visus, kurie patiria nuostolių, teikti civilinius ieškinius“, – sako Generalinio policijos komisaro pavaduotojas R. Požėla.

Jis priduria, kad toks asmuo, kuris teismo pripažįstamas pakaltinamu, turi mokėti didžiulius pinigus nuostolius patyrusioms įstaigoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių