Quantcast

Po povandeninio laivo medžioklės prie Švedijos – žvalgybinis lėktuvas Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Po mįslingo povandeninio laivo „medžioklės“ prie Švedijos krantų, stebėti Baltijos jūrą į Lietuvą spalio pabaigoje buvo atsiųstas Portugalijos karinių oro pajėgų žvalgybinis lėktuvas „Lockheed P-3C CUP“.

„Orlaivis nuo spalio pabaigos bazuojasi Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose ir vykdo patruliavimą ir stebėjimą Baltijos jūroje“, - BNS antradienį patvirtino Lietuvos krašto apsaugos ministerijos Viešųjų ryšių departamentas.

Anot ministerijos, Portugalijos karinės oro pajėgos, kurių kariai šiuo metu dalyvauja NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse, orlaivį naudoja kaip papildomą priemonę užtikrinti Baltijos šalių saugumą.

Tiesiogiai lėktuvų maršrutus rodančioje svetainėje „Flightradar24“ antradienį buvo matyti, kaip orlaivis skrenda virš Baltijos jūros, ties Klaipėda įskrenda į šalies teritoriją, tuomet skrenda piečiau ir ties Alytumi vėl pasuka link Šiaulių.

Portugalija oro policijos misiją iš Šiaulių vykdo šešiais naikintuvais F-16. Lietuvoje taip pat dislokuoti keturi Kanados naikintuvai F-18.

Spalio 17-24 dienomis Švedija Baltijos jūroje vykdė didžiausią nuo Sovietų Sąjungos žlugimo povandeninio laivo paieškos operaciją.

Švedijos kariuomenės pareigūnai neapkaltino jokios šalies dėl numanomo įsibrovimo, nors dauguma Švedijos gynybos analitikų teigia, kad labiausiai tikėtina, jog povandeninis laivas priklausė Rusijai.

BNS pasiteiravus, ar Portugalijos žvalgybinio lėktuvo atsiuntimas stebėti Baltijos jūrą susijęs su incidentu prie Švedijos krantų, Lietuvos krašto apsaugos ministerija atsakė: „P-3 NATO sprendimu buvo atsiųstas sustiprinti oro policijos misiją Baltijos šalyse atliekant žvalgybinius skrydžius virš Baltijos jūros“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam litvinas

tam litvinas portretas
mums svarbiausia yra Lietuvos saugumas, prieš korupciją pamėgink pakovoti pats savarankiškai, nenori? Tai ko nori? Būtų nuostabu, jei Lietuva virstu karine valstybe, nieko blogo tame nematau, nes juk ruskiai jau seniai yra karinė valstybė.

litvinas

litvinas portretas
pamazu tampam jav karine baze ir karine valstybe...o gal yra koks lektuvas kovai pries korupcija?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių