Quantcast

Po naujienos apie dūmų detektorius – gerokai išaugę jų pardavimai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui pranešus, kad nuo gegužės 1-osios visuose gyvenamuose būstuose turės būti įrengti autonominiai dūmų detektoriai, dalis prekybininkų pastebi, jog savaitgalį žmonės nupirko kelis kartus daugiau šių prietaisų nei pastaraisiais mėnesiais.

Nors kai kurių prekybininkų teigimu, susidomėjimas autonominiais dūmų detektoriais jau kurį laiką pastoviai auga ir kas mėnesį parduodama tūkstančiai šių prietaisų, kiti pardavėjai pastebi, kad per šį savaitgalį dūmų detektorių parduota keturis-penkis kartus daugiau.

Tai, anot pardavėjų, lėmė žiniasklaidoje paskelbta informacija, jog nuo gegužės 1-osios apie namuose kilusį gaisrą garsu įspėjantys detektoriai turės būti įrengti visuose gyvenamuose būstuose.

Dažniausiai, pasak prekybininkų, šių prietaisų pardavimai išauga, kai žiniasklaidoje pasirodo pranešimų apie nuo gaisro nukentėjusius žmones.

Autonominiai dujų detektoriai kainuoja maždaug nuo 6 iki kelių dešimčių eurų.

Specialistai sako, kad įsirengti detektorių namuose yra paprasta ir specialistų pagalba nebūtina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdas Jonas

Valdas Jonas portretas
fake news

Smalsuoliui

Smalsuoliui portretas
Į darbus išsivažinėjant išjungiami visi rubilnikai, išskyrus tą, nuo kurio veikia šaldytuvai ir dujų katilo apsauga. O jei atostogos, tai šaldytuvai ištuštinami ir paliekami vėdintis, alų galima palikt rūsy, šildytis nereikia, todėl tikrai išjungiam VISĄ elektrą. O jei miegu ir gaisras, tai čia mano bėda, ne valdžios. Aš ne prieš detektorius, bet prieš PRIVERSTINĘ detektorizaciją. Jei valdžiai tikrai mano gerovė taip jau labai rūpi, tegu mokesčius ir bent privalomo draudimo įmokas sumažina, tada iš sutaupytų krūvą detektorių prisipirksiu, pažadu!

to Biznis

to Biznis portretas
O kas jeigu miegi ir gaisras? Taigi nebepabusi pauostyti, kas čia svyla. O detektoriai ~ 80-100 dB garsą duoda, pažadina dar nespėjus įsidegti ir prisiuosčius nebepabusti. O tu ką, kasdien į darbą važiuodamas išjungi VISĄ elektrą? Gerai, tarkim normalus šaldytuvas atlaiko ~12-24 val šaltį nedarinėjant (nors ir šiaip nelogiška šaldytuvą išjunginėt). O jei atostogos, tai kaip, maistą perneši pas kaimynus, kad pasaugotų? Neištirpsta tau nei šaldiklyje esantys produktai? "Rūkančių migyje degradų detektoriai nepažadins" - vienų nepažadins, kitą gal pažadins, tai tas pažadintas ir nepabudusius spės išgelbėti. Biznis lieka bizniu, bet visada gali dūmų detektorių nusipirkti ebay, arba internetinėse parduotuvėse paieškoti akcijų ir normalų detektorių už kelis-keliolika € nusipirkti.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių