Quantcast

Plečiamos Lietuvos ginkluotosios pajėgos

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį priėmė prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlytas pataisas, kurios karo atveju leis plėsti šalies gynybinius pajėgumus kitų tarnybų pareigūnais.

Karo padėties įstatymo pataisos numato, kad įvedus karo padėtį Lietuvos ginkluotosioms pajėgoms būtų priskiriami Viešojo saugumo tarnybos ir Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai.

Kaip pažymi pataisas inicijavusi Prezidentūra, būdami profesionalūs ir gerai parengti šie pareigūnai sustiprins Lietuvos ginkluotąsias pajėgas ir užtikrins aukštą jų pasirengimo lygį.

Iki šiol karo padėties metu pagal galiojantį įstatymą prie kariuomenės iš vidaus reikalų sistemos pareigūnų būtų galėję prisidėti tik Valstybės sienos apsaugos pareigūnai.

Priėmus šias įstatymo pataisas Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos ir Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai ir specialistai karo padėties atveju bus pavaldūs ginkluotųjų pajėgų vadui ir savo veiklos tęstinumą užtikrins tiek, kiek to reikės karo padėties metu.

Prezidentė Karo padėties įstatymo pataisas teikė atsižvelgdama į pasikeitusią geopolitinę situaciją Europoje, nacionaliniam saugumui kylančius iššūkius ir būtinybę plėtoti ne tik kolektyvinę, bet ir savarankišką gynybą.

Prezidentės vyriausiojo patarėjo Valdemaro Sarapino duomenimis, pridėjus Viešojo saugumo tarnybos ir Vadovybės apsaugos departamento pareigūnus, ginkluotosios pajėgos padidėtų per 5 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių