Quantcast

Piketavo aukštųjų mokyklų profsąjungos

Penktadienio rytą prie Vyriausybės rūmų piketą surengė aukštųjų mokyklų profesinės sąjungos. Jų teigimu, Vyriausybei nuo kitų metų sausio 1 d. padidinus minimalią algą iki 1035 litų, susidaro paradoksali situacija – mokslinio bendradarbio arba lektoriaus vidutinis atlyginimas bus beveik kaip minimali alga – 1050 litų.

Profesinės sąjungos reikalauja laikytis socialinio dialogo, atkurti aukštųjų mokyklų darbuotojų atlyginimus iki buvusių prieš krizę, pakeliant studento krepšelio skaičiavimo metodiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Marimar

To Marimar portretas
Gerai, kad profsąjungos "kovoja" už darbuotojus, bet iš tiesų jų veiklos nesimato. Jos turėtų užsiimti personalo ugdymu, ypač akademinės savigarbos ugdymu. Intrigos , skundai, pavydas, apkalbos, visų karas prieš visus-kai kurių aukštųjų mokyklų pagrindinis užsiėmimas. Klaipėdos universitete skundų kalvė seniai žinoma, net visai pašaliniams žmonėms yra tekę nukentėti. Toje kalvėje kartą atsirado studentų grupės skundas ant vieno dėstytojo, kad jis visai netikėlis. Su parašais, kaip tikras. Dėstytojas paskaitė ir nustebo- jis niekada nieko tai studentų grupei nedėstė.Tikimasi, kad rektorius paskelbs skundą ir jo autorius senate viešam svarstymui. Pamišėlius ir jų užrašus reikia viešinti.

Marimar

Marimar portretas
Pirmiausia profsąjungos turėtų pasirūpinti tvarka aukštosiose mokyklose ir etika. Etikos nebeliko, antai Klaipėdoje ,pradėjus dirbti naujam rektoriui, pirmas žingsnis- skundas rektoriui ant kolegos. Ir tai padarė tie žmonės, kurie turėtų puoselėti etikos vertybes, jas ugdyti.Šlykštu, primityvu, banalu ir koktu. Žinoma, rektorius galėjo damą ir jos svitą išdulkinti lauk, bet skundą priėmė. Aukštosios mokyklos tikrai tampa viešomis vietomis, pandų rezervuatais, dingo garbės ir orumo supratimas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių