Quantcast

Pernai dėl emigracijos Lietuva neteko apie 30 tūkst. gyventojų

  • Teksto dydis:

Oficialiosios emigracijos mastas Lietuvoje sumažėjo – gegužę beveik puse tūkstančio sumažėjo išvykimą deklaravusių žmonių, palyginti su balandžio mėnesiu.

Statistikos departamento BNS pateiktais duomenimis, gegužės mėnesį išvykimą deklaravo 4 tūkst. 181 žmonės, 462-iem mažiau nei balandį.

Taip pat padidėjo atvykusių skaičius - gegužę į Lietuvą imigravo 2 tūkst. 124 žmonės. Balandį imigrantų buvo 1 tūkst. 770.

Emigracijos rodiklis sumažėjo po didelio šuolio į viršų metų pradžioje, kai išvykimą deklaruodavo apie 7 tūkst. žmonių.

Kai kurie ekspertai teigia, kad emigracijos skaičius padidėjo laikinai, nes metų pradžioje išvykimą deklaravo dalis anksčiau emigravusių žmonių, kad išvengtų prievolės mokėti privalomojo sveikatos draudimo mokestį, kiti galbūt skubėjo į Britaniją iki prasidedant deryboms dėl jos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES).

Pernai dėl emigracijos į Vakarų Europą Lietuva neteko apie 30 tūkst. gyventojų. Apklausų duomenimis, dauguma emigrantų  iš Lietuvos į Vakarų Europą išvyksta dėl didesnių algų, kai kurie ekspertai sako, kad emigraciją gali skatinti ir didelė pajamų nelygybė.

Taip pat gyventojų mažėjimą lemia neigiama natūrali gyventojų kaita, per praėjusius metus 9,6 tūkst. žmonių daugiau mirė negu gimė.

Dėl emigracijos ir visuomenės senėjimo Lietuvos gyventojų skaičius sumažėjo nuo 3,7 mln. 1990 metais iki 2,8 mln. šiais metais.


Šiame straipsnyje: emigracijastatistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruošiamės

Ruošiamės portretas
Jaučiu jau dabar tikrai, kad po penkių metų visiškai ištuštės Lietuva, jei taip valdžia elgsis ir toliau, nesiims rimtų sprendimų žemės ūkyje, gamyboje ir t.t. Nors mums jau arti 60 m. abiem su vyru, darbų jau radome, todėl ir išvyksime...o ką čia beveikti, ko belaukti, tiek metų laukėme protingos valdžios...

nieko nebesitikime Lietuvoje

nieko nebesitikime Lietuvoje portretas
Emigruojame (5 žmonių šeima). Norime būti žmonėmis, jaustis kaip žmonės, gyventi kaip žmonės.

Daiva

Daiva portretas
Nelkaidinkite,ir nepadlaiziaukite,tiems kurie uzsake si straipsni,nuvaziuokite prie megos,pamatysite,kokiais buriais isvaziuoja zmones,net su seimom,sveiki darbingi to ko reikia Lietuvai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių