Quantcast

Pedagogų streikai netyla, ministrė ir prezidentė kviečiasi profsąjungas

Pedagogų streikai įgauna pagreitį, Eltai teigė Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vadovas Andrius Navickas, drauge su kitų pedagogų profesinių sąjungų atstovais trečiadienį pakviestas pasikalbėti su švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene, o ketvirtadienį - į Prezidentūrą.

Pasak A. Navicko, lapkričio 12 dieną pradėtas neterminuotas pedagogų streikas neišsikvepia. Antradienį prie streikuojančiųjų prisijungė 66-ta ugdymo įstaiga - Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazija, taip pat Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinė mokykla, šio miesto „Šaltinio“ progimnazija, Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazija, Elektrėnų „Ąžuolyno“ progimnazija, Klaipėdos „Varpo“ gimnazija, šio miesto Litorinos mokykla, Simono Dacho, „Pajūrio“ progimnazijos, Elektrėnų „Versmės“ gimnazija.

Kaip informavo Švietimo ir mokslo ministerija, trečiadienį su visomis mokytojų profsąjungomis bus aptariami siūlymai, kaip tobulinti etatinio mokytojų darbo užmokesčio modelio įgyvendinimą.

Ketvirtadienį po aktualių klausimų aptarimo Prezidentūroje pedagogai rinksis į Vilniaus mokytojų namų Didžiąją salę. LŠDPS vadovas neprognozavo, kiek streikui pritariančių pedagogų iš Lietuvos atvyks į susitikimą Vilniuje, tačiau sakė, kad susidomėjimas - akivaizdus.

Palaikymo streikuojantys mokytojai sulaukia ir iš tėvų. Savo pritarimą streikui išreiškė Vakarų Lietuvos tėvų forumas.

LŠDPS reikalauja nedelsiant atsisakyti absurdiškos darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarkos ir įdiegti etatinį modelį, kuriame vienam etatui sudaryti būtų ne daugiu kaip 18 kontaktinių valandų ir 18 val. skirta kitiems darbams. Taip pat - pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus didinti 20 proc. bei mažinti vaikų skaičių klasėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazkas

kazkas portretas
Idomiausia tai, kad pinigu tikrai yra pakelti algas bent 20 procentu biudzetininkams visiems, tiktai ju nenorima duoti paprastiems baudziauninkams, nes yra vertesniu ir jiems norisi pinigus taškyti, vazineti pasižmonėti i visokias japonijas, rengti bevercius mokymus, pirkti tik jiems reikalinga iranga ir pan.

To močiutė

To močiutė portretas
Pažeidžiamos, kreipkitės į šmm, čia jų pareiga užtikrint ugdymo proceso sklandumą. O teisę gint savo poziciją dėl netenkinačių darbo slygų ir kt. streiku turi visi piliečiai. Vaikai verti gero išsilavinimo ir laisvų mokytojų, mokančių naudotis savo teisėmis ir laisvėmis, o ne drebančių ir galva linksinčių.

To to tėvas

To to tėvas portretas
Tai, kad sakė. Ir streikavo, tik gal nepastebėjot kažko, nes ne dabartinius „gelbėtojus” kritikavo. O dėl darymo „pagal išgales”, ai... blogai, kai nieko nedaro, bet kai „pagal išgales” daro nesąmones, tai dar liūdniau. Gal vis tik geriau nežaist chirurgo „pagal galimybes”, jei apie tai neturi jokio supratimo. Nebent tikslas nužudyti...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių