Quantcast

Patraukliausios Lazdijų rajono vietos – naujame turistiniame maršrute

  • Teksto dydis:

Po rudenėjantį Lazdijų rajoną turistai gali keliauti nauju maršrutu, kurį parengė Lazdijų rajono kultūros centras ir turizmo informacinis centras. Naujame maršrute – ir istoriniai, ir atnaujinti, ir visiškai nauji objektai, reprezentuojantys pasienio regiono išskirtinumą.

„Lazdijų rajonas kasmet sulaukia vis daugiau turistų, randančių ramų poilsį mūsų krašto kaimo turizmo sodybose, mėgstančių pramogauti prie mūsų rajono ežerų. Rajone yra daug įdomių, patrauklių vietų, kurias lankyti galima keliaujant bet kuriuo metų laiku. Savivaldybė nuolat rūpinasi lankytinų objektų sutvarkymu, jų atnaujinimu, gerina turizmo infrastruktūrą“, - sakė Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.

Naujausias turizmo maršrutas prasideda nuo visiškai naujo objekto – tradicinių amatų centro Rudaminoje – lankymo. Šį savaitgalį oficialiai atidarytas centras įrengtas, įgyvendinant projektą „Kompleksinė turizmo plėtra Lietuvos-enkijos pasienyje“. Amatų centre lankytojų laukia pažintis su tradiciniais Dzūkijos krašto amatais ir galimybė patiems jų pasimokyti.

Centre susipažinus su kulinariniu paveldu, medžio drožyba, kalvyste, juostų audimo, keramikos subtilybėmis, kviečiama užkopti ant Rudaminos piliakalnio. Tai - vienas žymiausių Užnemunėje gyvenusių jotvingių paminklų. Jotvingių palikimui priskiriamas ir kitas į maršrutą įtrauktas Prelomciškės piliakalnis, Metelių regioninio parko teritorijoje. Turistams siūloma užsukti į šio parko lankytojų centrą ir Švč. Mergelės Marijos, Rožinio Karalienės, diecezinę kryžių šventovę.

Į maršrutą įtrauktas ir kitas Lazdijų rajone esantis Veisiejų regioninis parkas bei išpuoselėtas Veisiejų miestas su grojančiu šviesos fontanu, paminklu esperanto kalbos kūrėjui Liudvikui Lazariui Zamenhofui ir galingu uosiu – antruoju pagal storį uosiu Lietuvoje.

Turistai kviečiami pasižvalgyti ir po rajono centrą Lazdijus, pasivaikščioti po rekonstruotą Miesto parką, kuriame įrengtas naujas stadionas, vaikų žaidimų, krepšinio, riedutininkų, poilsio aikštelės, pavėsinė, pėsčiųjų ir dviračių takai, užsukti į pernai rekonstruotą Lazdijų hipodromą.

Lazdijiečiai nepamiršo  ir netolimos praeities, kai nuo šalia esančios Lenkijos juos skyrė geležinė uždanga – turistiniu objektu tampa ir atkuriamas šios uždangos ruožas. O kirtus valstybės sieną, kurios šiandien nebeskiria jokia uždanga kviečiama aplankyti Punske (Lenkija) įsikūrusias tautodailės ir amatų dirbtuves ,,Šimtavirvis“.

„Kasmet vien į Lazdijų turizmo informacinį centrą užsuka daugiau kaip 20 tūkstančių turistų. Nemažai jų po mūsų kraštą keliauja ir savarankiškai, tad rengdami maršrutus visuomet atsižvelgiame į turistų poreikius, jų pageidavimus“, - sakė Lazdijų turizmo informacinio centro direktorė Roma Stulgienė.

Turizmo centras yra parengęs daugiau kaip 40 maršrutų, kuriuos pasirinkę turistai po Lazdijų rajoną gali keliauti pėsčiomis, žirgais, dviračiais, baidarėmis, automobiliais. Turistams pageidaujant, specialistai kiekvienai grupei ar net pavieniams keliautojams parengia atskirus maršrutus.

Vasarą populiariausi vandens maršrutai Baltosios Ančios ežeru, daugelis mielai renkasi 2-3 dienų dviračių žygius, į kuriuos susirenka ir iki 300 žmonių.

Keliautojai apsistoti gali daugiau kaip pusšimtyje Lazdijų rajone esančių kaimo turizmo sodybų, kuriose galima paskanauti dzūkiško paveldo patiekalų, pažvejoti, pajodinėti žirgais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių