Quantcast

Paskutinę misijos dieną Norvegijos naikintuvai kilo lydėti rusų lėktuvų

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, paskutinę NATO oro policijos misijos dieną, Šiauliuose dislokuoti Norvegijos naikintuvai kilo lydėti dviejų virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karo lėktuvų.

„Naikintuvai kilo praktiškai per kontingentų pasikeitimo ceremoniją“, - BNS sakė Jungtinio štabo viešųjų ryšių karininkas kapitonas Donatas Suchockis.

Pasak jo, du „Su-27“ naikintuvai skrido iš Karaliaučiaus srities į pagrindinę Rusijos dalį iš anksto nesuderinę skrydžio plano, nepalaikydami ryšio su skrydžių valdymo centru ir išsijungę automatinius atsakiklius. Latvijos kariuomenė savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje pranešė, kad NATO oro policijos naikintuvai operacijos metu taip pat atpažino du Rusijos bombonešius „Tu-22M“.

D.Suchockis taip pat patvirtino, kad vėliau pirmadienį NATO naikintuvai iš Šiaulių vėl kilo lydėti karinio Rusijos orlaivio - atpažintas iš Karaliaučiaus srities į Rusijos žemyninę dalį skridęs transporto orlaivis „An-26“. Jis skrido pateikęs planą, palaikė ryšį su skrydžių valdymo centru, tačiau buvo išsijungęs automatinį atsakiklį, nurodė Lietuvos karininkas.

Praėjusią savaitę Baltijos šalyse dislokuoti NATO naikintuvai du kartus kilo atpažinti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivių.

Rugpjūčio 24 dieną NATO naikintuvai atpažino ir palydėjo vieną karinį transporto orlaivį „Il-76“. Rugpjūčio 29 dieną NATO naikintuvai kilo ir lydėjo du rusų naikintuvus „Su-27“, taip pat vieną karinį transporto orlaivį „An-26“.

Nuo rugsėjo Baltijos šalių oro policijos misijos vykdymą Lietuvoje pirmą kartą perima Vengrijos kariai. Jie budės su keturiais naikintuvais JAS-39 „Gripen“. Dar keturi misijos naikintuvai budės Estijoje.


Šiame straipsnyje: naikintuvaiOro policijaNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

prpoganda

prpoganda portretas
kaip paneles palydi ir grizta nieko nepese... apsauga ha ha ha

Čiubaka

Čiubaka portretas
Yprasta, kai vietoj Iskander'ių įdeda OSA nuotraukas. Bele dėt žodžiu

Algimantas

Algimantas portretas
Nuotraukoje Lenkijos MIG-29.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių