Quantcast

Paskelbta Nacionalinio diktanto data: ragina rašyti ir darbo vietose

Jau vienuoliktą kartą organizuojamas Nacionalinis diktantas šiemet vyks kovo 2 dieną, penktadienį, 11 valandą. Diktantas bus transliuojamas per LRT RADIJĄ ir internetu.

„Vėl kviečiame visus į lietuvių kalbos šventę. Nebijokime nosinių ir kablelių, nes diktantas nėra egzaminas. Organizatoriai siekia paskatinti žmones didžiuotis mus visus vienijančia kalba, o kartu ir savo valstybe“, - sakė Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė.

Tradiciškai diktantą bus galima rašyti mokyklose, bibliotekose, savivaldybių salėse. Rašyti diktantą kviečiami ir įmonių bei organizacijų atstovai, kurie tai daryti gali savo patalpose. Užsienio lietuvių bendruomenės iš organizatorių gaus diktanto įrašą ir galės rašyti joms patogiu laiku šeštadienį, kovo 3 d., rašoma pranešime žiniasklaidai.

Nacionalinį diktantą kartu su VšĮ Pilietinės minties institutu organizuoja Vilniaus prekybos paramos fondas „Dabar“, aktyviai kviečiantis visus neabejingus gimtajai kalbai prisidėti prie lietuviško žodžio saugojimo.

„Sklandi kalba – sklandi mintis. Sklandi mintis neskaldo, neerzina, ji vienija arba kviečia dialogui. Tebūnie Nacionalinio diktanto rašymas šventė! Proga pasidžiaugti kalba, prisiminti mokymąsi, mėgautis turtingu tekstu ir pasivaržyti. Šis diktantas – puiki galimybė per 45 minutes pasitikrinti savo lietuvių kalbos žinias. Pakvieskime draugus, pažįstamus ir kolegas – kartu bus smagiau!“ – ragino Vilniaus prekybos paramos fondo „Dabar“ direktorė Elena Aleknavičienė.

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.

Pernai Nacionalinį diktantą rašė daugiau nei 33 tūkst. žmonių.

Diktanto tekstas bus paskelbtas kovo 5 dieną svetainėse www.diktantas.lt, „Delfi.lt“ ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais).

Diktantą Lietuvoje galite rašyti:

– Kartu su savo kolektyvo nariais darbo vietoje;

– Savo mokykloje;

– Savo miesto bibliotekoje;

– Savo savivaldybėje.

Diktantus organizatoriams siųskite adresu:

Nacionalinio diktanto konkursui,

AB Lietuvos paštas,

J. Jasinskio g. 16



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių