Quantcast

Paskelbta, kam šiemet atiteks Lietuvos mokslo premijos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį paskelbta, kam šiemet atiteks Lietuvos mokslo premijos.

Jas gaus mokslininkai Gytis Juška, Kęstutis Arlauskas ir Kristijonas Genevičius už darbų ciklą „Krūvininkų pernaša ir rekombinacija netvarkios sandaros medžiagose (2000–2014)“, Eugenijus Norkus už darbų ciklą „Cheminis metalų nusodinimas: fundamentiniai ir taikomieji tyrimai eksperimentinės plėtros link (2000–2014)“, taip pat Virgilijus Ulozas už darbų ciklą „Organinės gerklų ligos: biologinių žymenų paieška, inovatyvūs diagnostikos ir gydymo metodai (2000–2014)“.

Premija skirta ir Juliui Žilinskui už darbų ciklą „Globaliojo optimizavimo algoritmų kūrimas, lygiagretinimas ir taikymas (2000–2014)“, Vytautui Levandauskui už mokslo darbą „Lietuvos mūro istorija“ ir Artūrui Tereškinui už darbų ciklą „Kultūros sociologijos ir kultūrinių studijų tyrimai (2000–2014 m.)“.

Kaip ir pernai, šiemet paskirtos tik šešios premijos.

„Yra du kriterijai, ar skirti premiją. Pirmas ir pagrindinis - darbas turi būti aukšto mokslinio lygio“, - BNS sakė premijų skyrimo komisijos pirmininkas Jūras Banys, aiškindamas, kodėl paskirtos tik šešios premijos, nors leidžiama jų paskirti septynias.

Tik viena vietoj dviejų galimų premijų šiemet paskirta už Biomedicinos ir žemės ūkio mokslų srities tyrimus.

Lietuvos mokslo premija siekia 780 bazinių socialinių išmokų dydžių, t.y. apie 29,6 tūkst. eurų.

Kaip numatyta Vyriausybės nutarime, Lietuvos mokslo premijos skiriamos kasmet už Lietuvai reikšmingus fundamentinius ir taikomuosius mokslinių tyrimų ir eksperimentinės (socialinės, kultūrinės) plėtros darbus.

Premijoms gali būti siūlomi ir užsienyje atlikti ir paskelbti darbai, svarbūs Lietuvos istorijai, kultūrai ir ūkiui.


Šiame straipsnyje: mokslo premijoslaureataimokslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ko vertas

ko vertas portretas
tas premiju skyrimas kai Vilniaus vamzdžio sukūrėjui buvo skirta Nacionalinė Meno premija(!) o aršiausiam Tautos niekintojui ir inntrigantui buvo siūloma iteikti Laisvės premiją?

Eixo

Eixo portretas
„Yra du kriterijai, ar skirti premiją. Pirmas ir pagrindinis - darbas turi būti aukšto mokslinio lygio“, Pagal paskirtas panašu, kad antras kriterijus kur kas svarbesnis :))

ar tikrai

ar tikrai portretas
ar tikrai ką tik passkirta komisija sugebėjo tinkamai įsigilini į visus darbus ir atrinkti pačius geriausius? Kyla didelių abejonių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių