Quantcast

Pasienyje su Baltarusija vėl pastebėti lokio pėdsakai

Lietuvos pasieniečiai Švenčionių rajone, pasienyje su Baltarusija, trečią kartą šį mėnesį aptiko lokio pėdsakus.

Sarių seniūnijoje matomi pėdsakai, vedantys iš Lietuvos į Baltarusiją. Lietuvos pusėje čia auga Cemnukos miškas, o Baltarusijos pusėje šioje vietoje irgi yra miškinga vietovė.

Pasienio pareigūnai šviežius lokio pėdsakus pastebėjo ant kontrolinės juostos, ji šioje vietoje yra maždaug penkių metrų pločio.

Tai jau trečias panašus per pastarąsias kelias savaites Pavoverės užkardos pasienio pareigūnų užfiksuotas atvejis.

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vyriausiasis specialistas Laimutis Budrys BNS sakė, jog nustatyti, ar Lietuvoje pastarosiomis savaitėmis klaidžioja ta pats lokys, pagal pėdsakus yra neįmanoma.

„Pas mus meška yra egzotika, tačiau būnant kaimynystėje su Baltarusija ir Latvija nieko čia nuostabaus, kad jos kartais užklysta“, - teigė pareigūnas iš Apsaugos ir tvarkymo skyriaus.

Jis pridūrė, jog nėra daug galimybių, kad Lietuvoje įsikurtų meškų grupė, nes joms kur kas labiau patinka didesni kaimyninių šalių miškų masyvai.

„Lietuva yra kur kas labiau urbanizuota nei Latvija ar Baltarusija“, - sakė L.Budrys.

Birželio 10 dieną pasieniečiai netoli Švenčionių rajono Gelednės kaimo, tame pačiame Cemnukos miške, ant kontrolinės juostos aptiko dviejų iš Lietuvos į Baltarusiją greta ėjusių lokių pėdsakus.

Be to, birželio 18 dieną Pavoverės pasieniečiai Švenčionių rajone vėl rado dviejų iš Lietuvos per kontrolinę juostą iškeliavusių meškų pėdsakus. Jos į Baltarusiją pateko Cemnukos mišku netoli Gelednės kaimo. Spėjama, kad šios meškos ėjo maždaug kilometro atstumu viena nuo kitos.

Gegužę lokys nufotografuotas Trakų ir Kaišiadorių rajonuose.


Šiame straipsnyje: lokysmeška

NAUJAUSI KOMENTARAI

Stopas

Stopas portretas
Pasieniečiai nebukit mulkiai.Čia ne lokys.

Čiubaka

Čiubaka portretas
čia gal Medvedjevas praėjo?

Draugelis

Draugelis  portretas
Itariu ta meska kontrabanda uzsimineja
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių