Quantcast

Panevėžyje – iškilminga policijos ir visuomenės šventė

Minint atkurtos Lietuvos policijos 27-erių metų sukaktį, Panevėžyje surengta tradicinė policijos ir visuomenės šventė. Kasmet vis kitoje apskrityje vykstančio renginio metu pareigūnai pristato turimą įrangą, pasakoja žmonėms apie darbo specifiką, siekdami didesnio visuomenės pasitikėjimo policija.

Atkuriant nepriklausomos Lietuvos policiją, 1990 metų pabaigoje, buvo sukurta ir vėliava, kurioje įrašyti prasmingi žodžiai: „Įstatymas ir teisėtumas“. Šiandien ji per šventę suplazdėjo Panevėžio centre.

Susidomėjusių policijos darbu netrūko.

„Va, antspaudas, sakykim, aš kur nors išplėšiau butą, o jie opa, opa ir atranda taip. Net negalvojau, kad tokie dalykai yra“, – stebėjosi šventės dalyvis.

Pareigūnai sako ne tik baudžiantys žmones – dažnai tenka skubėti ir į pagalbą papuolusiems nelaimėn. Štai vienas iš pasižymėjusių tarnyboje, apdovanotas per šventę prezidentės padėkos raštu – patrulis iš Kazlų Rūdos, iš gaisro išgelbėjęs vaiką.

„Pastebėjome veržiančius dūmus, dėl ko operatyviai stengėmės, ar nėra asmenų. Pamatę, kad įsiliepsnojo ugnis, nubėgome, pasiėmėme gesintuvą automobilyje, lokalizavome ugnį. O kolega ištraukė asmenis – du nepilnamečius vaikus – iš buto“, – pasakojo vyriausiasis patrulis Evaldas Latvaitis.

„Visas mūsų darbas orientuotas į visuomenę, bendruomenę. Mes pradėjome nuo to, ko nori visuomenė? Pasirodo, labai paprastų dalykų: paskambinti policijai, jei yra bėda. Jei atvažiavo policininkas, kad čia ir dabar išspręstų problemą. Tai visi pokyčiai orientuoti į tai, ir aš manau, kad ir kitais metais mes eisime į visuomenę, bendruomenę ir dirbsime kartu. Kalbėsime kartu, nes pati policija, pati viena, kokia ji stipri nebūtų, negali dirbti ir negali spręsti tų problemų“, – sakė Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Lietuvos Policiją su švente sveikino ir kolegos iš Estijos, Lenkijos bei Latvijos.

„Tai, ką  matome šiandien čia – tik maža dalis didelio nematomo profesionalaus bendro darbo. Nuolat vykdome bendras operacijas, ypač pasienyje. Galiu drąsiai tvirtinti, kad Lietuvos policija smarkiai pažengė inovacijų srityje“, – kalbėjo Latvijos policijos viršininkas Ints Kuzis.

Kasmet policijai iškyla naujų sunkumų. Daugėja nusikaltimų elektroninėje erdvėje, smurtinių nusikaltimų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kodėl neįdėjot kaip stabdė mašina su spygliais?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių